Piiroja har forklart seg for politiet

Foto: Peter Morrison (Ap)

Den tidligere Fredrikstad-spilleren erklærer ikke straffeskyld.

21.12.11 12:13

Det er tidligere skrevet i flere norske medier at Raio Piiroja ikke ønsket å la seg avhøre av politiet.

I en pressemelding onsdag, bekrefter Østfold Politidistrikt at de har gjennomført avhør av den tidligere Fredrikstad-spilleren.

Har avhørt Piiroja
«Politiet vil med dette gjøre kjent at Raijo Piiroja har avgitt forklaring til politiet etter en dialog mellom politiet og hans forsvarer. Enkelte mediers beskrivelse av at han ikke har ønsket å forklare seg, medfører ikke riktighet», heter det i pressemeldingen.

- Siktede bidro selv aktivt til at dette ble praktisk mulig, ved at han frivillig møtte til avhør i Norge, før han etter politiets kjennskap reiste hjem til Estland, opplyser politioverbetjent Jan Ekeberg.

Piiroja erkjenner ikke straffeskyld, forteller politiet.

- Går på nervene løs
Piiroja har tidligere fortalt at han blir stresset av oppstyret rundt sin egen person.

- Ærlig talt, dette skattetullet går på nervene løs. Hele livet har jeg forsøkt å gjøre ting rett og redelig og være lovlydig, og nå har jeg fått en slik bør over meg, sa Piiroja tidligere i desember.

Politiet opplyser at de i tillegg har innhentet ytterligere forklaringer fra tidligere ledere i FFK-systemet, og at dette arbeidet vil fortsette i tiden som kommer.

Utelukker ikke flere siktelser
Politiet vil også jobbe med å innhente forklaringer fra den estiske fotballklubben FC Flora og agenten som har vært involvert.

Østfold politidistrikt samarbeider i saken med Skatt Øst og har bistand fra Økokrim, og utelukker ikke at det vil forekomme flere siktelser i saken.

Bakgrunn:

Forrige uke ble de tidligere FFK-lederne Morgan Andersen og Bjørn Jensen pågrepet og siktet av politiet, mistenkt for å ha medvirket til skatteunndragelse i forbindelse med lønnsutbetalinger til Raio Piiroja.

Da Fredrikstad ble enige med Piiroja om ny kontrakt i 2007, fikk han etter eget utsagn en årslønn på 600.000 kroner.

Samtidig kom det frem at FFK den gang overførte én million kroner til midtstopperens agentselskap i Estland.

Mistanke om skattefusk
Piiroja-millionen ble ført opp som utgifter til talentspeiding i de baltiske landene. Politiet mistenker nå at dette i praksis er penger overført for å unngå skattereglene i Norge.

Millionoverføringene gikk via Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn, og videre til ham etter kort tid som angivelige stipendutbetalinger, skriver VG i dag.

Onsdag avslørte Aftenposten at Morgan Andersen inngikk en scoutingavtale med et svensk selskap i dagene før han forlot jobben i Fredrikstad. Denne avtalen har flere likhetstrekk med Piiroja-avtalen.

Skattekrimsjef i Skatt Øst, Jan Egil Kristiansen, uttaler til Aftenposten at dette løfter saken opp på et nytt nivå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.