Gå til sidens hovedinnhold

- Pinlig å være i Europa League

Manchester Uniteds Patrice Evra sier det rett ut.

BASEL - MAN UTD 2-1: Manchester United klarte ikke å ta det nødvendige poenget mot Basel i Sveits og er slått ut av Champions League. Tredjeplassen i gruppe C gir United plass i Europa League, en turnering som ikke er i nærheten av å matche Champions League når det gjelder prestisje.

Veteranene Marco Streller (30) og Alexander Frei (32) scoret målene til Basel, mens Phil Jones reduserte for Manchester United. Benfica vant gruppe C foran Basel, mens United ble nummer tre og Otelul Galati endte sist.

- Det er pinlig å være i Europa League, men vi fortjente dette. Vi fortjente å ryke ut av Champions League, mener Patrice Evra.

- Ikke profesjonelle
Forrige sesong var Manchester United i finalen i Champions League, og sir Alex Ferguson ledet også laget helt til topps i Premier League. Nå er United den første finalisten som blir slått ut i gruppespillet påfølgende sesong.

- Vi må være ærlige og si at vi ikke har vært profesjonelle i denne turneringen i høst. Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, men vi må se oss i speilet og innse at det kreves en mye, mye bedre prestasjon. Nå må vi fokusere på Premier League. Nå er målet å forsvare tittelen, sier Evra.

I ligaen befinner United seg fem poeng bak byrivalen Manchester City, som så langt har vært i en egen klasse. Også City røk ut av Champions League onsdag kveld.

Motivasjon
Uniteds manager, sir Alex Ferguson, var overraskende fattet etter tapet.

- Selvfølgelig er vi skuffet. Vi kan ikke oppleve dette på noen annen måte. Men sånt er en del av fotballen. Man må takle skuffelsene, og denne klubben har brukt skuffelser som motivasjon mange ganger tidligere, sier Ferguson ifølge AFP.

- Våre resultater har vært enestående de siste årene. Vi tapte i kveld (onsdag, red. anm.) fordi dette er den beste turneringen i verden. Det er en fantastisk turnering, mener Ferguson.

Kommentarer til denne saken