Gå til sidens hovedinnhold

- Pinlig, Chelsea

Engelske aviser fråtser i José Mourinhos egg-metafor etter Chelseas ydmykende poengtap mot Rosenborg.

The Sun er aldri flau for å trå skikkelig til i tittelbruken, og har tittelen «Mourons» på toppoppslaget på sine sportssider onsdag morgen. Ordet er en kombinasjon av «morons», som er slang for «idioter», men henspeiler selvfølgelig også på Chelsea-managerens etternavn.

«Et ydmykende uavgjortresultat mot det norske miniputtlaget Rosenborg var Chelseas tredje strake kamp uten seier. For Mourinho handlet det om at eggene ble knust,» skriver The Sun.

Egg-metaforen var det Mourinho som kom opp med, da han på pressekonferansen før tirsdagens mesterligakamp sammenlignet sin begrensede kjøpestyrke i sommer med å måtte handle billige egg på supermarkedet.

«Men i går kveld var det Mourinhos menn som satt igjen med egg i ansiktet da de mislyktes med å slå Rosenborg,» fastslår The Sun.

Også The Independent koser seg med egg-metaforen.

«Mourinho sitter igjen med egg i ansiktet etter at Chelsea ble holdt til uavgjort,» skriver avisen.

The Guardian skriver at «Chelsea må føle seg lenger unna sin første europacuptriumf enn noen gang», og påpeker også at «det laveste tilskuerantallet i en hjemmekamp under José Mourinho så laget hans bli ydmyket i går kveld».

24.973 tilskuere er det laveste tallet på Stamford Bridge på fire år.

Rosenborg fortjente sitt poeng, mener The Times, som i likhet med flere andre aviser påpeker at klubbeier Roman Abramovitsj forlanger to mesterligatitler på de neste seks årene, men at dette kravet blir vanskelig å oppfylle hvis Chelsea fortsetter å spille like svakt som tirsdag.

José Mourinho var mest oppgitt over lagets manglende evne til å score.

- Vi hadde noe sånt som 20 sjanser, men det holdt bare til ett mål. Kanskje vi trenger 40 sjanser for å score to mål eller 60 for å score tre. Jeg er skuffet. Det er ikke spissenes feil, det er lagets, sa Mourinho.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant