Pisanis viktigste mål

Foto: (foto: scanpix)

Carolina Hurricanes hadde en alle tiders mulighet til å avgjøre Stanley Cup på hjemmebane. Men Fernando Pisani ville det annerledes.

18.06.06 10:57

CAROLINA-EDMONTON 3-4:

Pisani sørget for at Edmonton Oilers fortsatt har håp om å ta hjem tittelen, etter at han scoret i ekstraomgangen - mens Oilers hadde en mann mindre på isen. Det har aldri skjedd før i finalesammenheng i Stanley Cup-historien. Det var også første gang et mål i undertall – i finalen – forhindret et lag fra å tape totalt sett.

Viktigste mål
- Det var antakelig det viktigste målet jeg noen gang har scoret. Det var herlig, særlig siden vi kjempet med ryggen mot veggen, å score det målet, sier han til nhl.com.

Hurricanes leder fortsatt finalene 3-2, men Oilers har fordelen av hjemmebane i neste kamp på lørdag.

Hurricanes-trener Peter Laviolette var ingen spesielt fornøyd mann etter kampen.

- Det var helt klart ikke det vi håpet på da vi fikk power play. Vi hadde vært så effektive hele kvelden, og power play er en mulighet til å vinne kampen. Men det skjedde ikke. Jeg er sikker på at spillerne er veldig skuffet nå, sa han.

Pisani ga Edmonton ledelsen bare 16 sekunder inn i åpningsperioden, en periode som for øvrig besto av fem mål. Eric Staal og Ray Whitney snudde det for Carolina med sine mål, før Ales Hemsky og Mike Peca igjen førte Edmonton foran. Staal scoret sitt andre mål for kampen i midtperioden, og besørget en ekstra periode for å avgjøre vinneren.

Må vente på feiringen
- Det var å leve eller dø for oss i kveld. Vi ønsket å forsikre oss om at de ikke hadde noen parade på hjemmebane foran oss, sa Chris Pronger.

Stanley Cup-trofeet, som hadde blitt fraktet til Raleigh med tanke på en eventuell Hurricanes-seier, ble pakket inn igjen og sendt til Canada. Dersom Oilers vinner neste kamp også, blir den avgjørende kampen spilt i Carolina mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.