*Nettavisen* Sport.

Pistons på vei mot NBA-finalen

Foto: Scanpix/EPA/Tom Treick

Rasheed Wallace og Richard Hamilton noterte 20 poeng hver da Detroit Pistons i natt slo Indiana Pacers 85-78. Dermed er Pistons i førersetet i sluttspillfinalen i Eastern Conference.

27.05.04 08:01

Detroit leder 2-1 i kamper i best av sju-serien etter nattens hjemmeseier. Også det fjerde oppgjøret spilles i Pistons hjemmearena i Auburn Hills.

Ben Wallace var med sine 17 poeng og 16 returer også en sentral mann for Pistons, som takket være solid forsvarsspill var i føringen det meste av kampen. Først i kampens siste periode våknet gjestene fra Indiana.

Pacers scoret 33 poeng i kampens siste periode, mer enn de satte inn i de to første til sammen. Men et par meget viktige blokkeringer av Pistons-forsvaret da Pacers bare var to poeng bak ble avgjørende for utfallet.

- Vi stoppet dem da vi måtte, sier Detroit-trener Larry Brown.

- Vi hadde et par blokkeringe, satte noen viktige poeng og dermed var kampen vår. Men vi var litt heldige som vant, legger han til.

Chauncey Billups hadde 14 poeng, åtte assists og fem returer for Pistons, som bare scoret ni poeng i andre periode - men som likevel ledet 36-30 halvveis ut i kampen.

Detroit beholdt hjemmefordelen i sluttspillet, og er dermed favoritter til å sikre seg seieren i Easter Conference og med det retten til å møte vinneren av LA Lakers og Minnesota Timberwolves i NBA-finalen.

- Vi har et større mål enn som så. Og det er å vinne hele NBA-sluttspillet, sier Rasheed Wallace til Reuters, etter å ha forlatt banen til stående applaus fra hjemmefansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.