Gå til sidens hovedinnhold

PL-klubb skal ha lagt 182 millioner på bordet for Ligue 1-profil, men så skjedde noe uventet: - Ble rasende

Skal ha tatt drastisk grep da spilleren ga beskjed om at han ønsket å spille videre for storklubben, framfor å dra.

Fransk fotball har i en årrekke vært gode jaktmarker for Premier League-klubber på utkikk etter forsterkninger. Den franske ligaen får fram det ene talentet etter det andre og speidere fra England jobber på høygir for å kartlegge markedet.

I sommer sikret for eksempel Leicester seg den lovende midtbanespilleren Boubakary Soumare fra Lille. Den samme klubben har også funnet gull i spillere som Ngolo Kanté, Wesley Fofana og Riyad Mahrez i fransk fotball - for å nevne noen.

I årenes løp har eksempler som Didier Drogba, Eden Hazard, Peter Cech, Robert Pires, Hugo Lloris, Patrice Evra, og Michael Essien vært svært suksessfulle overganger fra Ligue 1 til Premier League, mens de engelske klubbene også har snappet til seg en rekke talenter fra Frankrike som de har foredlet på varierende vis.

- Flere Premier League-bud

Mange Ligue 1-profiler skal ha vært på radaren til Premier League-klubber i sommerens overgangsvindu, men det har vist seg å være en vanskelig oppgave å lokke spillerne til balløya nå. Flere skal nemlig ha takket nei til spennende tilbud.

Les også: Forbauset Klopp om Origi: - Folk ser tydeligvis ikke nok fotball

Marseille-forsvarer Duje Caleta-Car er for eksempel en mann det har versert mange rykter om den siste tiden og han skal ha hatt konkrete tilbud i sommer.

Wolverhampton skal ifølge La Provence ha tilbudt 18 millioner euro - rundt 182 millioner norske kroner - for kroaten, et bud som ble akseptert av den franske klubben. Spilleren sa imidlertid nei.

Journalisten Matt Spiro meldte også tidligere denne måneden at både Newcastle og Wolves skal ha fått akseptert et bud på 15 millioner euro for Marseilles Boubacar Kamara. I likhet med Caleta-Car, skal også midtbanespilleren ha takket nei.

I utgangspunktet skulle man tro at klubben var glad for å få beholde to av sine beste spillere, men i Marseille-ledelsen skal dette ha blitt møtt med sinne.

- Interessant å se

La Provence skriver at Ligue 1-klubben skal ha blitt så rasende da Caleta-Car sa nei til Wolverhampton at spilleren ble truet med degradering til reservelaget.

Les også: Britisk tabloidavis: Dette sa Ronaldo til lagkameratene i inspirerende tale

I tillegg til Wolves skal også West Ham og Valencia ha forsøkt å hente spilleren.

Grunnen til den litt uventede reaksjonen fra Marseilles side, skal være at klubben er helt avhengig av disse salgene og at det gikk utover andre overgangsplaner.

Ifølge beIN Sports-ekspert Spiro, er dette noe som blir mer og mer vanlig.

- Det er interessant å se at flere og flere spillere fra Ligue 1 takker nei til midt-på-tabellen lag i Premier League. Marseilles Kamara og Caleta-Car er de siste eksemplene på dette, skrev han på Twitter i starten av september.

Nevnte Soumare skal også ha takket nei til framstøt fra engelsk hold tidligere, før han i sommer valgte å slutte seg til Leicester for rundt 40 millioner euro.

- De var rasende

Det skal ha ført til lignende reaksjoner hos ledelsen i Lille.

- Lille var rasende da Soumare i fjor valgte å si nei til Newcastle etter at klubbene var enige om en overgang verdt 40 millioner euro. Nå er altså Marseille misfornøyd med at Kamara og Caleta-Car har takket nei til tilbud, skrev Spiro.

Les også: Ekspert bet seg merke i viktige detaljer da Harvey Elliott ble skadet

- Spillere blir ofte beskyldt for å bare tenke på penger, men i disse tilfellene har de satt fotball og sportslig utvikling først. Likevel fører det til misnøye. Franske klubber er avhengige av disse salgene, men kan ikke tvinge spillere til å dra, skrev han.

Når det gjelder Caleta-Car, som tidligere også har blitt koblet med Liverpool, så har kroaten ikke vært på banen for Marseille så langt denne sesongen.

La Provence hevder at 24-åringen må finne seg i å spille reservelagsfotball gjennom høstsesongen, fram til januarvinduet åpner. Da håper Marseille å få solgt ham.

I tilfellet med Kamara har ikke den populære franske klubben valgt å ta samme drastiske steg. Han har vært på banen i fire ligakamper så langt denne høsten.

Les også: Solskjær ble konfrontert med Ronaldo-uttalelse: - Jeg var ikke forvirret

Matt Spiro har stor forståelse for at midtbanemannen valgte å bli værende.

- Boubacar Kamara er alt for god for Newcastle, poengterer han.

Skandalekamp

Marseille har fått en god start på sesongen i den franske ligaen og står med 10 poeng etter de fire første kampene - tre seirer og én uavgjort så langt.

Sesongåpningen har imidlertid blitt overskygget av skandalen som inntraff i ligakampen borte mot Nice i august da det ble skandalescener.

Etter at Dimitri Payet først ble truffet av en flaske kastet fra tribunen og svarte med å kaste flasken tilbake, brøt det ut kaos på banen.

Tilskuere tok seg ut på gressmatta og konfronterte Marseille-spillerne.

Les også: Tidligere Real Madrid-trener om Ødegaard: - Det var vanskelig for ham

Nice-kaptein Dante skal ha forsøkt å roe gemyttene, men da var allerede flere av supporterne inne på gresset. Marseilles spillere kom seg inn i garderoben, men bilder av en forbannet Marseille-trener Jorge Sampaoli spredde seg raskt på sosiale medier.

Kampens dommerteam bestemte seg etter hvert for å fortsette kampen. Men da Nice-spillerne sto klare, nektet Marseille-spillerne å entre banen igjen.

Nice-kaptein Dante skal, ifølge RMC, ha vært inne i garderoben til motstanderne for å snakke med spillerne, uten å lykkes.