Den italienske storklubben Juventus ble trukket 15 poeng i Serie A etter at det kom fram at den hadde drevet med økonomisk juks.

«Den gamle dame» skal ha blitt funnet skyldig i tukling med regnskapene og brudd på bokføringsreglene.

Beslaglagt «svart bok»

Tirsdag melder flere store medier, som The Athletic og Sky Sports Italia, at det er beslaglagt en rekke dokumenter i forbindelse med etterforskningen av Juventus og blant disse dokumentene finnes det et papir som kalles «Svart bok FP».

FP i tittelen står for Fabio Paratici, Juventus' tidligere sportsdirektør, nå med en lignende rolle i Tottenham.

LES OGSÅ: Spekulerer i oppsiktsvekkende Solskjær-konsekvens etter City-sjokk

Det er imidlertid ikke Paratici som har skrevet dokumentet, ifølge rapportene. Forfatteren av listen er i stedet Juventus' sportskoordinator Federico Cherubini. Det ble skrevet før et møte med Paratici, der førstnevntes framtid skulle opp til diskusjon.

I den «svarte boken» lister Cherubini opp de temaene han ønsker å drøfte med Paratici i møtet.

Dokumentet omtales slik av italienske påtalemyndigheter:

– Et urovekkende dokument, som kan ha en destruktiv effekt når det kommer til idrettslojalitet.

Kulusevski trekkes fram

Et av navnene som dukker opp i dokumentet, er svenske Dejan Kulusevski, som nå er på lån i Tottenham.

Hans navn står oppført under punktet «hvordan havnet vi her». Cherubini begrunner videre at meningsløse signeringer er én av grunnen til at Juventus har slitt sportslig de siste årene og svensken skal være en av disse signeringene.

Peiling på fotball? Ta quizen:

Sportskoordinatoren mener at klubben betalte for mye penger da de hentet Kulusevski fra Atalanta i 2020.

Storklubben måtte ut med rundt 44 millioner euro for angrepsspilleren – rundt 487 millioner norske kroner.

Svensken fikk med seg 74 kamper og scoret ni mål for Juventus, før han dro på lån til Tottenham i januar 2022.

Totalt har det blitt beslaglagt 544 sider med dokumenter som en følge av saken mot Serie A-klubben, skriver The Athletic.

I tillegg til informasjon om den «svarte boka», er det også hentet ut meldinger fra spillere i en WhatsApp-gruppe og det har kommet fram at Juventus fortsatt skylder Ronaldo lønn i forbindelse med den storstilte overgangen til portugiseren i 2018.

Mystiske overganger

Flere overganger trekkes også fram i forbindelse med regelbruddene. «Byttehandelen» med Barcelona der Miralem Pjanic gikk til katalanerne, mens nåværende Liverpool-leiesoldat Arthur Melo gikk motsatt vei er én av disse overgangene.

Det hevdes at det har vært omfattende triksing med verdien til spillere i slike byttehandler, som har gitt Juventus muligheten til å bokføre høye inntekter på spillersalg, selv om markedsverdien til spillerne i flere tilfeller har vært langt lavere.

Et eksempel på dette var da Pablo Moreno gikk til Manchester City i bytte med Felix Correia. Det ble stusset over at tenåringen Moreno, med en markedsverdi på 500.000 euro og kun noen få A-kamper for Juventus var verdsatt til 10 millioner euro i overgangen.

Klubber som har handlet med Juventus i slike overganger er frifunnet for skyld, siden de ikke skal ha hatt juks som hensikt. Manchester City står imidlertid over en rekke anklager om økonomisk juks fra Premier League selv, etter en nylig avsløring.