RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plankekjøring for Italia

Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito
Sist oppdatert:
Italia hadde ingen problemer med å slå Aserbajdsjan og kvalifisere seg for EM. Filippo Inzaghi benyttet muligheten til å klatre til topps på scoringsstatistikkene.

ITALIA - ASERBAJDSJAN 4-0 og WALES - SERBIA OG MONTENEGRO 2-3: Italia visste at de kunne avgjøre sin egen EM-skjebne hjemme på Stadio Oreste Granillo. Med seier ville de være klare for Portugal.

Og Aserbajdsjan var selvsagt ingen målestokk for Gli Azzuri.

Filippo Inzaghi hadde scoret fire mål på fire kvalifiseringskamper foran møtet med Aserbajdsjan og Milan-spissen benyttet muligheten til å klatre til topps på toppscorerlisten i gruppe 9.

Etter at Christian Vieri hadde gitt Italia ledelsen, stupte han inn 2-0 for vertene. Marco Di Vaio øket til 3-0, før Inzaghi kjempet inn sitt andre for kvelden.

Med seks mål ble han toppscorer i gruppen, ett mål foran landsmannen Alessandro Del Piero.

Wales visste det måtte et under til for at Aserbajdsjan skulle ta poeng i Reggina og valgte derfor å gå forsiktig ut mot Serbia og Montenegro. Det var viktigere å unngå gule kort og karantener i play-off-kampene enn å vinne.

Og da går det som det skal gå. Gjestene vant 3-2. Zvonimir Vukic, Savo Milosevic og Danijel Ljuboja scoret for Serbia og Montenegro, mens John Hartson og Robert Earnshaw scoret for waliserne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere