Det slo ned som en bombe da det ble kjent at Thor Hushovd skulle sykle giroen. Det var ikke noe han hadde uttrykt som noe ønske de siste årene, men BMC Racing Team fikk han på andre tanker.

Det som syntes klart fra starten var at Hushovd neppe ville fullføre tre tøffe uker i Italia. Det gjorde han heller ikke sist han startet, i 2006.

- Det kan være at jeg ikke fullfører, ja, sier Thor Hushovd til Fædrelandsvennen.

Hushovd har slitt med sykdom hittil i sesongen og har ikke levert et eneste resultat han kan være bekjent av. Nå har han muligheten til å revansjere seg.

- Jeg tar det litt som det kommer. Jeg må se hvordan jeg kommer inn til giroen i form, og hvordan jeg klarer å kjøre meg i form. Sitter jeg med ledertrøyen og det er to dager igjen, stopper jeg jo ikke. Men det gjør jeg nok ikke heller, sier Hushovd.

Hushovd har vunnet etapper både i Tour de France og Vuelta a España. I giroen står han med en etappeseier på papiret, men har til gode å komme over målstreken først. Seieren i Italia kom fordi Alessandro Petacchi ble utestengt etter å ha brukt litt for mye astmamedisin.

Giroen har ofte vært litt vanskelig for Hushovd, med tanke på at hovedmålene hans har vært vårklassikerne og Tour de France. Nå er målet å vinne en etappe på skikkelig vis i det italienske storrittet.

- Det har bare ikke passet godt nok inn i programmet mitt. Det kommer tett etter vårklassikerne, og det er vanskelig å få en formtopp der, og så rekke og bygge seg opp igjen til Tour de France. Jeg kan liksom ikke bruke det som en oppladning til touren, det kommer for tidlig. Jeg tar giroen for det det er; jeg vil vinne etapper, sier Hushovd.

Hushovd er for tiden i Grimstad, men vil rette snuten mot bostedet i Monaco i etter denne uken.