Gå til sidens hovedinnhold

Planlegger ellevill gullfest

Supporterklubben «Menigheden» planlegger en ellevill hyllest av Start-spillerne ved sesongslutt.

Start stormer videre i eliteserien. I helgen ble Rosenborg banket 5-2 og Start er allerede utpekt som den heteste gullkandidaten av et samlet fotball-Norge.

Starts supporterklubb «Menigheten» er i ekstase. Planleggingen av en ellevill gullfeiring i oktober har allerede startet.

- En planlegging av en feiring av et eventuelt gull er på trappene. Vi skal snart i dialog med klubbledelsen, kommunen og aktører i utelivet for å skape en skikkelig folkefest i Kristiansand sentrum ved sesongslutt. Skissene er klare, sier nestleder Alf Petter Mollestad i Starts supporterklubb «Menigheden» til TV 2 Nettavisen.

For Starts suksess i årets eliteserie skal feires - uansett om det blir gull eller ikke.

- Tar vi ikke gullet, feirer vi sølvet eller bronsen. Det er bare helt utrolig det som har skjedd i år. Start har prestert over evne, og spillerne skal feires uansett, fastslår Mollestad.

Ikke sikker på gull
Han innrømmer at Starts suverene sesong fort kan ende med gull - men føler seg ikke helt sikker foreløpig.

- Dette laget er mer enn godt nok til gull, men jeg er ikke sikker på at vi vinner serien helt ennå. For å si det på fotballspråket; Vi tar en kamp om gangen. Men jeg har mer tro på gull nå, enn før sesongen, for å si det sånt. Målsetningen var jo å unngå nedrykk, ler nestlederen i «Menigheden».

Mollestad tør ikke slå seg helt løs før etter kampen mot Vålerenga 25. september. Til den kampen kunne nok Start solgt 25.000 billetter - minst.

- Kampen mot Vålerenga blir en ren seriefinale. Vinneren av det oppgjøret, tar gullet, tror han.

Overrasket
I likhet med blant annet supporter-helten Kristofer Hæstad, er Mollestad svært overrasket over Starts fenomenale sesong hittil.

- Årsaken til suksessen er først og fremst to ting: Tom Nordlie, selvsagt, men også den utrolige innsatsen til spillerne. Det er helt utrolig at så mange unge, sultne spillere blør for klubben kamp etter kamp, mener Alf Petter Mollestad.

- Det som også er spesielt, er at Start er den klubben i eliteserien med flest lokale spillere. Dette sier litt om prestasjonen denne sesongen, fortsetter han - og sender et stikk til konkurrenter som Vålerenga, Brann og Viking som alle har handlet spillere til store summer.

Best stemning
Det eneste Start-fansen ikke er helt fornøyd med, er Kristiansand Stadion. Men en nytt, moderne anlegg skal stå klart til seriestarten i 2007.

- Uansett har det vært tidenes publikumssnitt i Kristiansand. Det er ikke den nyeste stadion vi har nå, men garantert den arenaen i eliteserien med best stemning, skryter supporter-lederen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto