Gå til sidens hovedinnhold

- Planlegger ikke avskjeden

Liv Grete Skjelbreid Poirée utelukker ikke at søndagens karrierepunktum blir markert med et krumspring. Men i så fall skjer det på impuls.

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Lørdag ble skiskytterdronningen nummer 12 i karrierens nest siste verdenscuprenn. Med fire bom var hun sjanseløs på en pallplass i jaktstarten, som ble vunnet av suverene Kati Wilhelm.

Søndag gjør Liv Grete sin aller siste opptreden i verdenscupen. Da står fellesstart på programmet i Holmenkollen.

31-åringen fra Hålandsdalen innrømmer at det blir veldig spesielt – og utelukker ikke at det kan komme et påfunn fra hennes side for å markere slutten. Men ingenting er planlagt.

- Impulsiv person
- Jeg planlegger ikke avskjeden. Jeg er en impulsiv person. Vi får se hva som skjer, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Hun klarer ikke å være skuffet over fire bom og 12. plass. Liv Grete legger ikke skjul på fokuset på det sportslige har vært bedre før.

- Jeg merker at omstendighetene tapper meg for energi. Jeg føler veldig på at det viktigste akkurat nå er å få til en fin avslutning, ikke å vinne, medgir hun.

Lørdagens jaktstart beskriver hun som en ”kos” opplevelse.

- Bare en glede
- I dette været og med så mye publikum, er det bare en glede å gå rundt i sporet. I dag kunne sløyfene gjerne ha vært litt lengre for min del, fastslår Liv Grete.

Hun tør heller ikke å snakke om noen topplassering søndag – rett og slett fordi det ikke er det viktigste.

- Hvis jeg får en bra start og muligheten er der, vil jeg selvfølgelig prøve å vinne. Men jeg vet ikke hvor stor sjansen er, medgir Liv Grete.

Dermed tyder det meste på at hun blir stående med sine 22 verdenscupseirer. I tillegg har hun sju VM-gull og en sammenlagtseier i verdenscupen. Med det er hun selvfølgelig tidenes beste kvinnelige skiskytter fra Norge.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her