Gå til sidens hovedinnhold

Planlegger tjuvtrening til VM

Tom Boonen sykler søndagens Amstel Gold Race med tanke på VM senere i sesongen.

Tom Boonen har hatt en fantastisk sesong. De to siste helgene har han vunnet både Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Man skulle kanskje tro at det var på tide med en pause nå, men den gang ei. Tom Boonen sykler på søndag Amstel Gold Race. Dette er noe som har vært klart en god stund, men den siste tids prestasjoner får forventningene til å stige.

I utgangspunktet er ikke den nederlandske klassikeren noe som passer Boonen, men man vet aldri.

Velonation har gjengitt noen sitater fra Boonen, som stammer fra en pressekonferanse sist onsdag.

Mangler erfaring
- Jeg ser helt klart fram til den nederlandske klassikere, men jeg må ta med i beregningen at det kommer mange friske ryttere. Det er mange som har lite løp i beina så langt i sesongen, mens jeg allerede har ganske mange kilometer, forteller han, mens han samtidig understreker at han stiller for å gi noe tilbake til laget.

Verdenseneren har heller ikke noe voldsomt erfaring fra klassikerne i Ardenne. Den akter å han å skaffe seg i år.

- Først trenger jeg erfaring. Du må virkelig kjenne ruta godt hvis man skal være konkurransedyktig i Amstel Gold Rance. Jeg har fremdeles noen år igjen i profesjonell sykling. Jeg tror jeg han ha en fremtredende rolle i årene som kommer.

Fokus på VM
Omega Pharma-Quick Step-rytteren var også innom Amstel Gold Rance på pressekonferanse procycling.no overvar i forkant av Flandern rundt. Han fikk spørsmål om ambisjonene i rittet, men nedtonet dem kraftig. Det var mer snakk om å kjøre gjennom, først og fremst med tanke på VM senere i sesongen.

Dette snakket han også om onsdag.

- Det blir også fint å sykle Amstel Gold Race på grunn av VM i år, med målgangen i Valkenburg.

Og han har helt rett i det. Amstel Gold Race avsluttes med Cauberg-stigning i Valkenburg, som også blir en del av avslutningen på årets VM i området.

Vil hjelpe Chavanel
Boonen har god tro på at Cauberg-stigningen er noe han kan takle godt.

- Jeg kommer til å ta sjansene jeg får fordi Cauberg er en bakke jeg kan takle godt. Men mitt første mål er å jobbe for Sylvain Chavanel, slår han fast.

Boonen ønsker altså å hjelpe Chavanel til et godt resultat, etter at franskmannen har lagt ned en solid jobb i Boonens triumfer hittil i sesongen.

PS: I 2006 hadde den tredje etappen i Tour de France målgang i Valkenburg, en kilometer eller to etter Cauberg. Mathias Kessler vant, mens Tom Boonen ble nummer fire og tok den gule trøya fra Thor Hushovd.

Kommentarer til denne saken