Gå til sidens hovedinnhold

Planløst BMC før Flandern

- I et så langt og hardt ritt kan alt skje, sier Thor Hushovd.

KORTRIJK/OSLO (procycling.no): Thor Hushovd har slitt med sykdom den siste tiden, men BMC-rytteren er frisk og rask foran søndagens Flandern rundt.

BMC har flere klassikerstjerner på laget, men hittil har det ikke gått storlagets vei.

Til søndagens Flandern rundt har Hushovds lag ennå ikke lagt noen taktikk.

- Vi har ikke lagt taktikken for søndag, sa Thor Hushovd i forbindelse med pressekonferansen til BMC før Flandern rundt.

- I et så langt og hardt ritt kan alt skje. Du kan ha en dårlig dag eller punktere. Vi får se hvem som klarer å bite seg, sitte med i finalen, og se hvem som eventuelt har noe å kjøre med på slutten.

Motivert Hushovd
Paris-Roubaix har i flere år vært det største målet til Thor Hushovd, men det betyr ikke at Flandern rundt kun blir en gjennomkjøring til det franske rittet som går en uke senere.

- Jeg kjører 100 prosent. Det er et løp jeg vet jeg kan få et resultat i.

Hushovd er klar over at det er viktig å være toppmotivert for å kunne gjøre noe i den belgiske klassikeren.

- Er du ikke motivert på starten kommer du ikke langt. Man må sitte langt foran for å være med. Det er det som gjør rittet hardt. Jeg er veldig motivert, det er derfor jeg er her. Det er første gangen jeg kjører med så mange sterke ryttere.

God Hushovd-form
Selv om verken Hushovd eller Philippe Gilbert har prestert opp mot forventet denne sesongen, er det ikke noe voldsomt press fra lagledelsen.

- Det har ikke vært normalt for meg. Jeg har hatt noen problemer, men laget har ikke mistet troen på meg. Jeg mister aldri motivasjonen min. Jeg bare fortsetter og jobber for å være klar. Jeg håper jeg er det nå, sier Philippe Gilbert.

Et av de store spørsmålene har vært Hushovds form. På grunn av sykdom mistet han både Milano-Sanremo og Katalonia rundt.

- Jeg har gjort jobben denne vinteren. Jeg har trent og alt annet jeg måtte for å være klar. Jeg startet bra i Het Nieuwsblad og Paris-Nice. Så ble jeg syk og mistet litt form. Den siste uken med ritt har jeg ikke vært klar på grunn av uken med sykdom. Jeg mistet litt form, men nå er jeg tilbake der oppe.

På en skala fra en til ti, tror Hushovd at han former scorer relativt høyt.

- Det er vanskelig å skalere det. Kanskje jeg er sju eller åtte av ti.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Blir hardt
Et av de store fokusene foran rittet har vært omleggingen av ruten. Verken Gilbert eller Hushovd er helt sikker på hva dette vil ha å si for rittet.

- Det er veldig hardt. Jeg tror noen kan være redd for det. Rittet kan bli spesielt, fordi folk kan vente å se på hverandre. Kanskje kan et brudd gå inn? De siste 30 kilometerne er veldig harde. Før var det lettere på slutten. Det blir et hardt ritt, konkluderer Gilbert.

Hushovd mener at det ikke er mulig å si om den nye løypen favoriserer han eller ikke.

- Det kommer an på hvordan det blir kjørt. Til syvende og sist kjører vi stort sett de samme bakkene, men i annen rekkefølge.

BMC stiller med flere outsidere til søndagens ritt. På startstreken står blant annet Thor Hushovd, Philippe Gilbert, Greg van Avermaet og Alessandro Ballan.

Kommentarer til denne saken