Gå til sidens hovedinnhold

Platini vil gi Balotelli gult kort

Aksepterer ikke at stjernespissen tar saken i egne hender.

Mario Balotelli har truet med å gå av banen dersom han blir utsatt for rasistisk hets under europamesterskapet i Polen og Ukraina, som starter fredag kveld.

Mange frykter at dette kommer til å skje.

Les mer: Frykter nazihilsen, apelyder og vold under EM

Opp til dommerne
President Michel Platini i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er imidlertid klinkende klar på at en slik reaksjon fra Balotelli eller andre spillere ikke vil bli aksepert.

- Det er gult kort, sa Platini da han ble spurt om hva som vil skje dersom en spiller går av banen i protest.

- Vi vil definitivt støtte dommeren dersom han stopper kampen. Det er ikke en spiller, ikke Balotelli, som er ansvarlig for dømmingen. Det er dommeren som skal ta disse beslutningene, la Platini til.

Samtidig var han også helt klar på at rasisme ikke vil bli tolerert.

- Dommerne har blitt instruert og kan stoppe kampene dersom det blir problemer. Vi vil stoppe kampene hvis det oppstår problemer, for rasisme er det verste som finnes, mente Platini.

- Ikke et fotballproblem
Flere engelske fotballprofiler har advart folk mot å reise til mesterskapet i Polen og Ukraina. Sol Campbell uttalte at mørkhudede fans risikerer å bli sendt hjem i kister, mens landslagsspillerne Theo Walcott og Alex Oxlade-Chamberlain har bedt familiene sine bli hjemme.

- Jeg tror ikke at det er mer rasisme i Polen og Ukraina enn i Frankrike, England eller andre steder. Dette er ikke et fotballproblem, det er et samfunnsproblem. Det er statene som må ta ansvar for dette, fastslo Platini ifølge The Guardian.

Til tross for denne uttalelsen fra Platini, er det ingen tvil om at Uefa tar problemet på alvor. Organisasjonen «Fotball mot rasisme i Europa» (Fare) er blitt bedt om å stille med 31 eksperter som skal overvåke hver eneste kamp og se etter alle mulige tegn til rasisme inne på stadionene.

- Det er ingen tvil om at vi er mer bekymret for denne turneringen enn andre, sier daglig leder Piara Powar i Fare.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken