RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

«Playboyens» sjokkovergang

Sist oppdatert:
Forlater World Touren for å kjøre for et lite italiensk lag.

Det er få ryttere som besitter det samme talentet som italienske Filippo Pozzato.

Med en seier i Milano-San Remo og en andreplass i Paris-Roubaix var den italienske playboyen, som ikke var på talefot med ledelsen i Katjusja, en ettertraktet mann på overgangsmarkedet.

Europcar, GreenEdge, Saxo Bank, Geox og Lampre ønsket alle å signere mannen med det høye toppnivået.

Skal fylle Viscontis rolle
Men Pozzato valgte å vrake alle disse tilbudene, og signerte istedenfor med det lille italienske laget Farnese Vini.

Laget er et Prokontinental-lag, som i år fikk et wild-card til Giro d’Italia. Laget har et par-tre profiler i Oscar Gatto, Andrea Guardini og Giovanni Visconti.

Sistnevnte har signert for Movistar neste år, og dermed var det en ledig kapteinsrolle på laget, som Pozzato nå skal fylle.

- Dette er en gjeng som er gode til å jobbe for en kaptein, og jeg er sikker på at dette laget gir meg insentiv til å gi alt, uttaler Pozzato, ifølge velonation.

Men det er ikke bare rollen som kaptein som sørget for at den tidligere italienske mesteren valgte å skrive kontrakt med Farnese Vini.

Avhengig av wild-cards
For etter å ha tilbragt et år i stadig konflikt med Katjusja-ledelsen, var det viktig for Pozzato å komme til et lag hvor han hadde tro på opplegget og hvor laget hadde tro på ham.

- Jeg valgte dette laget fordi jeg vet hvordan Scinto (sportsdirektøren) jobber, og jeg ønsker å jobbe med ham neste sesong.

- Etter mange år i et ProTour-lag har jeg valgt å snu opp ned på tilværelsen. Jeg føler at jeg har gjort det rette valget.

Siden Farnese Vini ikke er et World Tour-lag er de avhengig av å få wild cards til de største rittene. Med et av de største ikonene i italiensk sykkelsport på laget er de nok garantert invitasjon til Giro d’Italia, men om laget får lov til å stille i brosteinsklassikerne, hvor Poazzato tidligere har hevdet seg, gjenstår å se.

Det som er helt sikkert er at sportssjef Angelo Citracca er svært godt fornøyd med å signere Pozzato.

- Pozzato er et flaggskip I italiensk sykkelsport, og passer perfekt inn I vårt prosjekt. Vi er sikre på at vi kan bringe han opp igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere