RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Plikter å vinne?

Sist oppdatert:
Det er ikke lett å se hvordan Sølvbergs Knekten og Odd A. Sagholen skal tape på Momarken i kveld, og vi garderer ikke.

Det ble litt stang ut for tipsene til Sportspill i går, men vi må ikke glemme at Nettavisen har lagt bak en svært innbringende helg. Sportspills travekspert Kurt Leirvåg traff med et 13. valg i V5-spillet i Kalmar fredag og hentet ut 32.484 kroner til tre forskjellige andelslag på Eksperten .

Søndag hadde Leirvåg feeling for at det kunne smelle i V4-4 på Östersund og fikk rett igjen da 66-oddseren og 13. valget Kiss Me Broline vant løpet. Tre nye andelslag suste dermed inn med fire rette og V4-utbetaling på herlige 35 680 kroner. Dermed har Sportspill og Leirvåg håvet inn ca 205 000 kroner fra Sverige fredag og søndag.

Også på Jägersro ble det utbetalingsfest, selv om Nettavisens galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen måtte opp på forslagene på kr 1500 og høyere på Eksperten for å fange seks rette. Seks andelslag fikk inn, og disse ga hver en utbetaling på ca 21 000 kroner.

Totalt ble det ca 135 000 kroner innspilt på Jägersro, og sammen med de flotte gevinstene på Östersund spilte Nettavisen inn ca 240 000 kroner. Tar vi med fredagens V5-gevinst fra Kalmar, hentet vi 350 000 kroner i gevinster sist helg.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Da er det bare å bla om og tirsdagens byr som vanlig på en fullspekket meny. Vi starter på Åby travbane i Gøteborg som byr på V4, før Bjerke overtar med lunsjtrav. Til kvelden byr Momarken på V65 her hjemme, mens Jägersro og Malmø er vertskap for V64-omgangen fra Sverige.

Innleveringsfrister Momarken
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Et rent gaveløp
Alle løp skal som kjent kjøres først, men hvordan Odd A. Sagholen skal kunne klare å tap med 7 Sølvbergs Knekten i V65-2 på Momarken i kveld, har vi vondt for å se. Hesten står nydelig inne i dette tidsløpet, og når det kun er to hester på hhv strek og 20 meter tillegg, er ikke 40 meter tillegg så helt galt.

Vi har liten tro på at 1 Røeds Tøffen holder unna fra strek (han har vondt for å vinne løp, og han går maks 32.5 full vei, og det holder ikke), og de øvrige i dette løpet, skal Lome Elden-sønnen ha stålkontroll på. Hesten har holdet flott form i en lengre periode nå, og innsatsen til sølv på 30.8 over 2600 meter sist, var god.

Han vant på fine 29.4 full vei sist han startet på sin hjemmebane i august, og vi tror sterkt på gjentagelse av den bedriften i kveld. Kusk Odd A. Sagholen kan ikke får gjort mye feil i dette løpet, all den tid løpet kun teller ti deltagere, og vi ser ingen grunn til å gardere dagens største favoritt på Momarken i kveld.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Nå kommer seieren?
I et varmblodsløp i relativt høyt grunnlag for de stallansatte i V65-5 kommer 3 Cadabra Tooma til start, og vi synes 7-åringen har en helt riktig oppgave foran seg i kveld. Vi tror stødig makker Dag S. Dalen prikker teten med Kadabra-sønnen, og da skal det i så fall kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Halle-traveren har gått to helt greie løp etter litt pause nå på slutten til to fjerdeplasser på hhv 16.0 og 15.6 full vei, og det bak litt bedre konkurrenter enn dagens. Det meldes fra trenerhold om at hesten vil fremstå i en litt forbedret utgave nå, og da har vi god tro på at han bokfører årets femte triumf i kveld.

Vår andre banker for kvelden har vunnet de tre siste sprintløpene han har gått (gikk 13.4 som best), og han takler dagens arena utmerket (vunnet her før). Vi har vært etter 9 Patricia Hastrup i lang tid, men hun står sjansesartet til igjen. 2 Torpedo November er ingen startkatapult, og da kan det bli langt frem igjen.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Tre hester gjør opp
I den tredje avdelingen er det også varmblodshester som skal i aksjon, men her der det snakk om hester i lavt grunnlag. En spennende start i regi Eirik Høitomt gjør 1 Isabella`s Fairytale, og 4-årshoppa blir klar favoritt. Prøveløpet ble gjort unna på 18.3 full vei, og Høitomt er optimst med hensyn til vinnersjansene.

Kapasiteten er fin på favoritten (gått 16.5 full vei som best), men hun står i fare for å bli overflydd ned startsiden (2 Miss Obama er startkjapp). Da sikrer vi oss med et par garderinger, og tidlig aktuell ved favorittfall skal 3 Norma Jean være. Hun fikk sølv på 16.9 full vei sist, og en slik tid rekker langt i kveld.

Vi synes 4 Wannabe Classic fullførte helt greit til tredje på 17.6 full vei i den siste starten bak to gode hester, og det kan fort være slik at 4-årshoppa er første frem for å overta teten i fra 2 Miss Obama. Da synes vi hun bør vurderes tidlig (vant sist hun gjestet "marka"), og hun har kun 9% av innsatsene på seg i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere