RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)

Pølsa-fest i Falun

«Pølsa» er blitt «Falukorven». Nettavisens VM-blogger vant skandinavisk cup sammenlagt etter god innsats i Sverige.

SAPPORO (Nettavisen): Mens VM skrider fram i Sapporo, har Øystein «Pølsa» Pettersen vært i Sverige og konkurrert i skandinavisk cup. Og det med bravur.

Fredag ble Nettavisens VM-blogger fjerdemann i den klassiske 30-kilometeren i Falun. Søndag fulgte han opp med tredjeplass i sprint i Borlänge.

- Virkelig fortjent
Dermed sikret han sammenlagtseieren i skandinavisk cup. Det betyr at Øystein Pettersen nå har friplass i verdenscupen resten av sesongen – og fram til jul neste sesong.

- Virkelig fortjent etter alt Pølsa har vært igjennom denne sesongen, sier Team Manpower-kollega Simen Østensen til Nettavisen.

Selv er han i Sapporo – og reserve til onsdagens 15 km fri.Lørdagens VM-debut ble ødelagt av et fall tidlig i løpet, og Østensen fullførte aldr fellesstarten.

Pølsas VM-blogg leser du her!

Norsk suksess
Øystein Pettersen var for øvrig ikke den eneste nordmannen med suksess i Sverige. Martin Johnsrud Sundby vant tremila, mens Krister Trondsen vant sprinten. Sammenlagt ble det seksdobbelt norsk i herreklassen.

Ved siden av Øystein Pettersen, har også Krister Trondsen og John Kristian Dahl nå friplass i verdenscupen resten av sesongen.

Kvinneklassen avgjorde Astrid Jacobsen til sin fordel før hun reiste til Japan og ble verdensmester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere