RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pølsa knust på VM-distansen

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Øystein Pettersen sjanseløs på VM-distansen. I Norgescupen.

Ola Vigen Hattestad, Petter Northug, Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Øystein Pettersen skal forsvare de norske fargene i sprint, fri teknikk under ski-VM.

Sistnevnte har imidlertid mye å rette på.

Fredag, bare 12 dager før VM-sprinten går av stabelen, var han nemlig sjanseløs i et norgescuprenn i nøyaktig samme disiplin som det skal gås i VM.

Pølsa endte faktisk helt nede på 42. plass i prologen under norgescuprennet på Beitostølen.

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad stilte ikke til start, men de tre andre VM-uttatte nordmennene ble alle slått av engelske Andrew Musgrave, som var raskest i prologen.

- De beste skiene er på slip
Landslagssjef Ulf Morten Aune krisemaksimerer likevel ikke.

- Det har skjedd er at alle de beste skiene som skal brukes i VM - og ville vært best egnet på Beito - er på slip. Dermed måtte de gå på ski som i utgangspunktet ikke var bra nok, sier Aune til Nettavisen.

- Det burde likevel ikke være noe problem, men Øystein merket at det ikke gikk så fort, han ble stresset og gikk dårlig på ski. Da kan dette skje. Det viser hvilket nivå det er på langrennssprint, fortsetter landslagstreneren.

Pettersen var over 13 sekunder svakere enn Musgrave på prologen.

- Men hvis Gløersen, Brandsdal og Pølsa havner bak Musgrave i VM, da skal jeg stå til svars for det. Jeg så hva de gjorde i Rybinsk. Jeg vet hvordan de skal trene fremover. Det er ingen grunn til å være bekymret, hevder Aune.

Her er prologresultatene.

- Går etter rennet
Den største ulempen med 42. plassen er at Pettersen går glipp av treningen han ville fått i knockoutheatene senere fredag.

- Dermed kommer han til å gå fire knallharde drag i sprintløypa med 20 minutters pause etter at selve rennet er ferdig. Dermed får han fysisk det samme utbyttet, sier Aune.

Anders Gløersen vant sprintrennet foran Eirik Brandsdal og Tomas Northug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere