RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Pølsa» på landslaget

(FOTO: MORTEN HOLM/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Øystein «Pølsa» Pettersen er en av tre Team Manpower-løpere som har fått Åge Skinstads tillit. Her er langrennslandslagene for 2007/08.

ULLEVAAL (Nettavisen): Under en pressekonferanse i Norges skiforbunds lokaler mandag ettermiddag, presenterte sportssjef Åge Skinstad langrennslandslagene for kommende sesong.

Og som ventet ble det plass for hele tre herreløpere som denne sesongen gikk for det private laget Team Manpower. Øystein Pettersen går inn på sprintlaget, mens både Simen Østensen og Roger Aa Djupvik har fått plass på allroundlaget. Pettersen og Østensen har begge var begge på seierspallen i løpet av sist verdenscupsesong, og var dermed langt på vei selvskrevne.

Djupvik, som for øvrig er lillebroren til landslagstrener Morten Aa Djupvik, klarte ikke å ta steget opp på pallen, men leverte likevel resultater som gjør ham kvalifisert for landslaget.

Gaustad og Aasen ut
Fire løpere går ut av landslaget. Frode Estil legger opp, og Anders Aukland starter privatlag sammen med sin bror Jørgen. I tillegg ryker John Anders Gaustad og Geir Ludvig Aasen ut av landslaget som følge av svake resultater.

- Uttaket innebærer at gjennomsnittsalderen, i hvert fall på elitelaget for herrer, blir en god del lavere. Derfor er vi veldig glad for at Jens Arne Svartedal og Odd-Bjørn Hjelmeset har sagt ja til å satse fram mot VM i 2009. Deres rutine vil være avgjørende for laget, fastslår sportssjef Åge Skinstad.

Eldar Rønning fortsetter på sprintlandslaget, selv om han sist vinter faktisk hevdet seg bedre i distanserenn enn i sprint.

- Men han kommer til å være med allroundlaget på enkelte samlinger, forklarer Skinstad.

For å kunne gi løperne som ikke kom med på landslaget best mulig oppfølging, får løperutvikler Vidar Løfshus et spesialansvar for å følge opp de mange private teamene rundt om i landet.

Bjørnås vraket
Blant damene må både Ann Eli Tafjord og Kine Beate Bjørnås takke for seg. Tafjord har knapt gått skirenn siden hun ble tatt ut på laget i fjor vår, mens Bjørnås ikke har klart å komme tilbake i verdenseliten.

- Vi føler vel at Kine har fått sine sjanser, og at hun nå kan ha godt av å få kjøre sitt eget løp utenfor landslagsmiljøet, sier dametrener Egil Kristiansen.

Som Åge Skinstad fortalte Nettavisen allerede under junior-VM i mars, fortsetter Therese Johaug på juniorlandslaget, til tross for bronsemedaljen på tremila under senior-VM i Sapporo.

Johaug fortsatt junior
- Vi vil at Therese skal ha minst ett bein i juniorleiren, så vi ikke brenner henne ut. Men hun kommer til å være med elitelaget på tre samlinger, og er aktuell til å gå mye verdenscup til vinteren. Hvor mye, må vi se an, sier Egil Kristiansen.

Verdt å merke seg er også at sportssjef Åge Skinstads sønn, Petter, er tatt inn på juniorlandslaget etter imponerende prestasjoner gjennom vinteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere