RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MÅL FØR DET GÅR I SVART: Herman Stengel gav Vålerenga ledelsen mot Aalesund før strømbruddet som sørget for tre avbrudd i TV-sendingen.
MÅL FØR DET GÅR I SVART: Herman Stengel gav Vålerenga ledelsen mot Aalesund før strømbruddet som sørget for tre avbrudd i TV-sendingen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Plutselig ble sendingen fra kampen mellom Aalesund og Vålerenga avbrutt

Sist oppdatert:
Plutselig stoppet kampen. Først en gang, så to ganger til.

AALESUND - VÅLERENGA 0-1

Det var i det 52. minutt i kampen mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion at bildet plutselig frøs, og sendingen ble kuttet. Kort tid etter kom kanalen med et bilde om at sendingen ville være «tilbake om et øyeblikk».

Kort tid etter begynte reklamene å rulle over TV-kanalen MAX, før kanalen startet å sende et helt annet TV-program. Grunnen for dette skal ha vært et strømbrudd.

- Strømbrudd på hele stadion. Ikke lokalt på stadion heller, hører jeg her nå. Tafjord kraft på saken, skriver Discovery-reporter Susanne F. Wergeland på sin Twitter-konto.

Stengels mål skulle vise seg å bli det eneste denne fredagskvelden, da Vålerenga vant kampen 1-0 på Color Line Stadion. Det betyr at Oslo-klubben klatrer opp til 10. plass i Eliteserien, mens Aalesund forblir på 8.plass.

I SVART: Dette var bildet som plutselig dukket opp på skjermen under Aalesund-Vålerenga.

Dette er ikke første gang Discoverys sendinger har irritert på seg seerne. Tidligere har seere vært i harnisk over streamingtjeneste DPlay.

Denne gangen var det riktignok fasiliteten på stadion, og ikke Discoverys egen tjeneste, som gav etter.

- Dette er veldig, veldig kjedelig. Dette er jo ting som kan skje, men som heldigvis ikke skjer så ofte. Vi har jo sett hele kamper bli avbrutt grunnet strømbrudd, men her mente dommeren at forholdene var gode nok. Dessverre var problemet at TV-signalene ikke var tilstede, sier Lars Kvam, kommunikasjonsrådgiver i Eurosport/Discovery, til Nettavisen.

Bilder fra stadion lagt ut på sosiale medier viser at både belysningen, og kampuret på Color Line Stadion har gått i svart.

- Det som skjedde er at strømmen gikk i hele området, og fortsatte å slå seg av og på. Vi har jo aggregat, men etter som strømmen gikk så mye av og på så stoppet en av sikringene på hovedinntaket. Da må vi ha inn personell som kan gå inn der, sier Kenneth Furnes-Røsand, arrangementsjef i Aalesunds FK, til Nettavisen.

Vålerenga ledet 1-0 da sendingen gikk i svart etter at Herman Stengel hadde sendt Oslo-laget i føringen like før pause.

Med tolv minutter igjen på kampuret kom sendingen omsider tilbake på skjermene. Det skulle imidlertid bli flere problemer.

To ganger etter det så ut til at problemet var løst, gikk nemlig TV-bildene ned igjen. Da kom de imidlertid tilbake etter kort tid.

- Det er jo veldig vanskelig å få sendt bilder når strømmen ikke er der. Det kan fort ta tid når man ikke finner feilen, og hvordan den skal rettes opp. Vi kunne ikke gjøre så veldig mye annerledes i dette tilfellet, sier Kvam.

Bildet forsvant først etter det 52. minutt, og var ikke skikkelig tilbake før det gjenstod rundt 12 minutter av ordinær tid på Color Line Stadion.

- Vi forholder oss til klubben og arrangøren, som skal forsikre at vi har strøm til bussen og vårt opplegg. Nå håper vi bare at Aalesund finner ut av problemene sammen med sin kraftleverandør, sier Kvam.

- Alt skal ha gått i svart. Skjermer på stadion, flomlysene, og jeg mener å ha lest at selv PC-ladere på pressebenken også skal ha sluttet å virke. Akkurat denne gangen føler vi ikke at vi kunne gjort så mye annerledes.

Furnes-Røsand i AaFK sier at det er vanskelig å styre over kreftene hele tiden, men synes at situasjonen var lei.

- Dette er jo beklagelig, men vi rår jo ikke over Tafjord Kraft sin leveranse. Vi må jo sette vår lit til den infrastrukturen som finnes, og så prøver vi jo å gjøre tiltak. Ting kan skje uansett, men vi må jo se om ting har vært så bra som de kan være, sier Furnes-Røsand, som forteller at de hadde sitt aggregat i gang allerede etter to minutter.

Da bildet omsider kom tilbake på skjermene var det med sine begrensninger.

- Som dere ser, så er det bare et kamera som fungerer for øyeblikket. Vi jobber på spreng med å få hele produksjonen på plass, sa hovedkommentator Stig Johansen etter at sendingen var tilbake på beina igjen.

Til Nettavisen fortalte Jan-Erik Aalbu, sportssjef i Discovery, at han ikke er informert om situasjonen da han var i fly mens kampen pågikk på Color Line Stadion.

Nettavisen har heller ikke lykkes i å komme i kontakt med presseansvarlig i Tafjord Kraft, Kari Løken, fredag kveld.

Da var det flere TV-seere som allerede hadde rukket å ta til sosiale medier for å slakte det som hadde foregått på Color Line Stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere