Gå til sidens hovedinnhold

Plutselig endret sykkelsjefen mening

«De som har hatt dopingproblemer fortjener ikke en ny sjanse», sa han. Nå vil han resignere utestengt rytter.

Gianni Savio er en av de lederne i sykkelsporten som har lengst fartstid i bransjen.

Italieneren er manager på Androni, et italiensk prokontinentallag som regelmessig deltar i Giro d’Italia.

I løpet av sin lange karriere har Savio også sett sin del av dopingskandaler, og han har også hyret en god del tidligere dopingdømte ryttere til sitt mannskap.

Blant annet hentet han Michele Scarponi og Emanuele Sella etter at deres dopingdom var ferdig sont.

Endretplutselig holdning
Også Franco Pellizotti ble hentet til Savios mannskap etter ferdigsont dom. Italieneren syklet halvannet år hos Androni, før han foran neste sesong skrev under for Astana.

For en ukes tid siden sa Savio at han var ferdig med å signere ryttere som tidligere hadde blitt dømt for doping.

- Det er sant at jeg har gitt en ny sjanse til ryttere med dopingdom. Nå har jeg endret politikk. Det har jeg bestemt meg for siden syklingen har endret seg mye, og alle som har hatt dopingproblemer ikke fortjener en ny sjanse, sa Savio til VeloNews.

Savio sa videre at han nå mente det ikke lenger var i orden å gi ryttere en ny sjanse, hvis de hadde blitt fanget i dopinggarnet.

Men Savio skulle raskt ombestemme. For da det ble klart at Astana likevel ikke ville ha Pellizotti, åpnet gamlesjefen armene.

Italieneren ville imidlertid ikke høre noe om at han hadde endret holdning igjen. Denne gangen var det nemlig snakk om en kontraktsforlengelse og ikke en nysignering. Det var tydeligvis innenfor.

Pengene bestemmer
Etter signeringene av Johnny Hoogerland, Kenny van Hummel og Marco Bandiera er det imidlertid trangt om plassen, og Savio trenger mer penger om Pellizotti sykler i Androni-laget også neste sesong.

- Jeg har spurt sponsorene mine om de er villige til å betale ekstra for å signere Franco. Jeg venter fortsatt på svar, men antar å få svar om noen får dager, sier Savio til cyclingnews.com.

- Hvis jeg får tak i pengene, blir jeg glad for å ha Franco i laget i 2014 også.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken