I begynnelsen av juli bekreftet PSG at de skilte lag med Pochettino, som hadde ledet klubben siden januar 2020.

Nyheten kom ikke som noen overraskelse. Ikke lenge etter at laget røk ut av Champions League for Real Madrid, var de franske mediene samstemte om at det kun var et spørsmål om tid før argentineren fikk fyken.

I et større intervju med Infobae åpner nå Pochettino opp om at han måtte forlate den franske hovedstadsklubben. Et lag han også har en fortid i som spiller, i en periode på starten av 2000-tallet.

– Det eneste som har endret seg nå (fra da han spilte for PSG) er forventningene, som er Champions League, Champions League og Champions League, sier Pochettino.

– Besettelsen er Champions League og alt som ikke er å vinne Champions League er synonymt med fiasko, fortsetter han, men påpeker at han selv ikke følte på nettopp det.

Les også: Da Isak (17) fikk «nikket» fra Erik ten Hag visste han akkurat hva han skulle gjøre: – Vanskelig å sette ord på

Slår tilbake mot påstand

Det var i åttedelsfinalen at laget røk ut av turneringen. Etter å ha ledet 2-0 sammenlagt mot Real Madrid med 30 minutter igjen av returoppgjøret, gikk det mot avansement for pariserne.

På et drøyt kvarter snudde imidlertid Karim Benzema kampen på hodet med et hat trick. Likevel mener Pochettino at prestasjonene i PSG ikke har fått nok oppmerksomhet.

– Vi har gjort en jobb hvor, hvis vi er ærlige, vi jobbet så hardt som vi kunne. Og så hadde vi den «ulykken» i de siste minuttene mot Madrid.

– Vi kom til semifinalen i fjor da Mbappé var skadet i det første oppgjøret mot Manchester City, og med ham i Manchester kunne vi ha nådd finalen etter å ha slått ut Barcelona og Bayern München. Med andre ord synes jeg vi har gjort en god jobb, som kanskje ikke har blitt anerkjent eksternt på grunn av forventningene om å vinne Champions League, sier Pochettino.

Robin Haugen kommenterer Ligue 1 for Direktesport og følger Paris Saint-Germain tett. Han er uenig i uttalelsene til den argentinske fotballmanageren.

– Jeg synes ikke prestasjonene var gode nok. De fikk ikke nok ut av spillermaterialet de hadde. Det er en plikt å vinne Ligue 1, og det greide han, men de kollapset i Champions League og røk ut av cupen, poengterer Haugen.

Les også: Toner ned krass Haaland-omtale: – Folk må jo begynne å bli redde

Benekter rykter

Samtidig som Pochettino var på vei ut dørene på Parc des Princes, begynte enkelte medier å spekulere i om Mbappé hadde en finger med i spillet om å få argentineren sparket.

Mbappé var som kjent svært nær å melde overgang til Real Madrid, men endte til slutt opp med å forlenge kontrakten. Til visse krav, ifølge ryktene.

– Det jeg tror er at PSG gjorde alt de kunne for å beholde Kylian, og det er jeg enig i, sier Pochettino.

– Han er en av verdens beste fotballspillere i dag, og jeg tror at PSG, med alle ressursene de har, overtalte ham til å bli.

Pochettino benekter imidlertid ryktene om at franskmannen spilte en rolle da han måtte gå.

– Jeg tror ikke Kylian er han som designet det nye prosjektet heller. De som styrer, i dette tilfellet presidenten (Nasser al-Khelaifi), er de som har tenkt at det mest nødvendige var et nytt prosjekt for klubben.

Les også: Mener Uniteds Ronaldo-grep er et dårlig tegn: – Kritisk

Robin Haugen tror ikke på at Mbappé ikke har vært delaktig i prosessen. Han tror den franske superstjernen har følt på at det ligger et langt større potensial i laget.

– PSG-styret hørte garantert med Mbappé før de sparket Pochettino. Jeg tror også han var interessert i å høre om fremtiden da han skulle skrive under en ny kontrakt. Men at Mbappé har sagt at Pochettino skal ut om han skal fortsette, det tror jeg ikke, sier Haugen.

Uansett om Mbappé har vært delaktig i at Pochettino fikk fyken, så tror ikke Haugen at Pochettino vil være mannen som offentliggjør nyheten.

– Han er en gentleman og ikke en type som kritiserer noen offentlig. Han er en bra mann, det er mitt inntrykk, avslutter Haugen.