*Nettavisen* Sport.

Pochettino mener laget hans forandret engelsk fotball

ARBEIDSLEDIG: Mauricio Pochettino har foreløpig ikke funnet seg noen ny klubb etter at han fikk sparken i Tottenham.

ARBEIDSLEDIG: Mauricio Pochettino har foreløpig ikke funnet seg noen ny klubb etter at han fikk sparken i Tottenham. Foto: Andrew Boyers (Reuters)

Mauricio Pochettino mener han og støtteapparatet hans stod for en fotballrevolusjon i England. Nå venter han på å få løfte et trofe i sin neste jobb.

01.06.20 10:37

- Fotballen i England forandret seg med Southampton-laget i 2013/14-sesongen. Det er ingen andre lag som har hatt så stor påvirkning på måten man tenker fotball på.

Det forteller den argentinske fotballmanageren i et intervju med den spanske sportsjournalisten Guillem Balague.

I intervjuet ser Pochettino tilbake på sin tid som manager i både Espanyol, Southampton og Tottenham.

Han trekker blant annet stolt frem tiden i Southampton hvor han var med å få frem en rekke talenter som senere ble solgt for gigantsummer til større klubber.

Les også: Ekspertene spår. Dette blir sommerens villeste overganger (+)

Pochettino går langt i antyde at han stod for en revolusjon i engelsk fotball der det ble langt vanligere å stole på yngre spillere etter at hans Southampton-lag viste seg frem.

- Vi kom til klubben med president Nicola Cortese som ga oss det vi trengte for å skape noe unikt i engelsk fotball. Måten vi klarte å tilpasse oss et helt nytt miljø var utrolig. Vi fant en gruppe med spillere som ønsket å lære av vår erfaring som vi tok med oss fra spansk fotball, og en annen måte å spille på enn hva alle var vant med fra engelsk fotball. Unge spillere begynte å vise seg fem og folk begynte å stole mer på yngre spillere - også på det engelske landslaget, sier Pochettino ifølge The Athletic.

Les også: Lars ble korona-smittet på fotballtur til Liverpool

Klikk på bildet for å forstørre. SOUTHAMPTON: Mauricio Pochettino fikk frem flere gode spillere i sin korte periode i Southampton.

SOUTHAMPTON: Mauricio Pochettino fikk frem flere gode spillere i sin korte periode i Southampton. Foto: Alastair Grant (AP)

Fikk sparken

Hans prestasjoner i Southampton førte til at Tottenham kom på banen og hentet ham til Nord-London sommeren 2014.

Pochettino lykkes også med å gi Tottenham et stort løft som ble toppet med en plass i Champions League-finalen i 2019.

I Premier League begynte imidlertid pilene å peke nedover det siste året og etter en svak sesongstart fikk argentineren sparken i Spurs i fjor høst.

Pochettino har til gode å finne seg en ny arbeidsgiver, men er helt tydelig på at han nå er klar for å gå løs på nye utfordringer.

Les også: Pochettino vil tilbake til Tottenham

Kobles til flere klubber

Og den arbeidsledige fotballmanageren blir stadig koblet til nye klubber.

Pochettino går for å være en av de mest ettertraktede managerne som for øyeblikket står uten klubb og det siste året har han blitt koblet til klubber som Manchester United, Real Madrid, Barcelona og Newcastle.

Hvor han ender opp er imidlertid foreløpig usikkert, men han antyder at han vil til en klubb som har store sjanser for å vinne trofeer.

For til tross for sin suksess, har han få pokaler å vise til.

- Det øyeblikket vil komme der vi må vinne et trofe, sier Pochettino som samtidig påpeker at ikke alt handler om å vinne.

- Vi har løftet mange «trofeer». Når du etterlater deg et godt inntrykk hos folk du har jobbet med, hjulpet folk med å utvikle seg eller når folk er stolte av å ha jobbet med deg, så er også de trofeer som må feires, forteller Pochettino.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag