Pochettino og Spurs er fortsatt i drømmeland

STOLT: Mauricio Pochettino jubler foran fansen etter å ha gått videre i Champions League.

STOLT: Mauricio Pochettino jubler foran fansen etter å ha gått videre i Champions League. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Tottenham er semifinaleklar i den gjeveste europacupen for første gang på 57 år. Den bragden tar tid å synke inn hos spillerne og manager Mauricio Pochettino.

Onsdag tapte Tottenham 3-4 borte mot Manchester City etter en heidundrende mesterligakamp, men med 4-4 sammenlagt gikk London-laget videre takket være bortemålsregelen.

Spurs-gleden var enorm etterpå. Pochettino føler likevel ikke at klubben har tatt innover seg betydningen av det som skjedde i Manchester.

– Det betyr svært mye, men det har bare ikke gått opp for oss ennå. Vi er fortsatt i en drøm og lever i en boble, sier argentineren ifølge Sky Sports.

– Vi følte på gleden til supporterne våre og fikk med oss meldingene fra familie og venner, men siden vi er så konsentrerte og opptatt med å forberede oss til lørdag, har vi ikke tillatt oss selv å kjenne etter og leve i virkeligheten vi er i, legger han til.

Møtes igjen

Pochettino mener det kan være positivt at spillerne hans ikke rakk å ta skikkelig av etter Champions League-eventyret mot Manchester City. Allerede lørdag møtes lagene på nytt på samme arena. Da er det poeng i Premier League som står på spill.

– Vår jobb nå er å være konsentrerte og prøve å bli klare til lørdag. Selvsagt er vi glade og stolte, men det gjenstår fortsatt mye jobb igjen før sesongen er over, sier Pochettino.

Tottenham ligger på 3.-plass i Premier League, men er på langt nær sikret å ende blant de fire beste og være garantert mesterligaspill også neste sesong. De liljehvite er ett poeng foran Arsenal og Chelsea, mens det er tre poeng ned til Manchester United.

Respekt

I Champions League-semifinalen skal Tottenham opp mot fremadstormende Ajax, som har feid både Real Madrid og Juventus ut av turneringen. Første kamp spilles i London 30. april, mens returen går i Nederland uken etter.

– Vi må være ydmyke. Ingen forventet at vi skulle slå City. Det kan gi mye tro, men hvis du ikke er klok nok til å håndtere det på riktig måte, kan en slik seier gjøre deg svakere. Det er viktig å respektere Ajax. De har slått Real Madrid og Juventus, og det gjør dem til større favoritter enn oss. Det er realiteten, mener Pochettino.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.