Gå til sidens hovedinnhold

Pochettino slår tilbake mot kritikken: - Mangel på respekt

Mauricio Pochettino letter på sløret om hvordan det er å lede et lag med flere av verdens beste fotballspillere.

Paris Saint-Germain har møtt mye kritikk etter at de signerte Lionel Messi, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum og Achraf Hakimi denne sommeren.

I tillegg kom stortalentet Nuno Mendes på lån, og Danilo Pereira ble kjøpt etter å ha vært på utlån fra Porto forrige sesong.

Med store stjerner som blant annet Neymar og Kylian Mbappé i stallen fra før, er det ingen tvil om at det knyttes store forventninger til Mauricio Pochettino og hans stjernegalleri.

PSG møter Nantes lørdag klokken 17.00. Se vår studiosending før kampen fra 16.45 her!

- Ikke lett

I et intervju med L'Équipe får den argentinske PSG-treneren spørsmål om hvordan han håndterer så mange stjerner på ett lag.

- Vi får vente til slutten av sesongen. Da kan jeg avsløre metoden, spøker Pochettino før tonen blir mer seriøs:

- Det er ingen metode. Det er mennesker med følelser, og en rekke oppturer og nedturer. En spiller er glad, en annen er skadet, en presterer og en annen ikke. Jeg tror det viktigste for oss i apparatet er å forsøke å balansere humøret.

- Er ikke det hovedoppgaven som fotballtrener i en klubb som PSG?

- Så klart, men det krever at vi i apparatet er balansert. Vi må ikke glemme at vi har de beste fotballspillerne i verden i våre hender, men også familiene, mediesirklene og fansen. Det er ikke lett.

LES OGSÅ: Weng åpner opp om redselen: - Jeg bestemte meg for at dette er mitt siste skirenn

LES OGSÅ: Hevder Solskjær holdt krisemøte med seks spillere

Identitetsspørsmål

Den tidligere Tottenham-treneren har fått hard medfart for prestasjonene PSGs stjerner har levert denne sesongen. Til tross for at laget leder Ligue 1 med ti poeng ned til Lens på andreplass, har ikke hovedstadslaget overbevist i flere av kampene denne sesongen.

- Det har vært mye snakk om manglende identitet hos PSG. Er du en stiltrener, eller tilpasser du deg jobben?

- Jeg sier dette høflig, men dette spørsmålet viser mangel på respekt. Det er som at jeg skal fortelle deg at du ikke har en identitet når du skriver. Så klart har du det, du er profesjonell, og det er en grunn til at du sitter her. Alle trenere, uansett nivå, har en identitet, sier han til L'Équipe.

Forholdet til stjernene

Med flere av verdens beste fotballspillere i samme garderobe kan det fort bli gnisninger innad i laget. Blant annet kjemper Gianluigi Donnarumma, Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé om å vinne Ballon d'Or i slutten av november.

- Internt eksisterer det ikke egoisme mellom oss, svarer Pochettino kontant.

- Virkelig? Kan man ta ut Messi, Mbappé eller Neymar, når man har sett deres reaksjoner på å bli byttet ut de siste årene?

- Det handler ikke om egoisme. Vi snakker om de beste fotballspillerne i verden. Hvis de ikke har et problem, hvorfor vil man da bytte de ut? Selv om de ikke spiller opp mot forventningene, så kan de bli avgjørende når som helst i en fotballkamp. Dette er grunnen til at klubben brukte penger på å hente dem, avslutter Pochettino.