RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Podladtchikov til topps i VM-halfpipen

Oslo (NTB): Sveitsiske Iouri Podladtchikov (23) leverte de to beste forsøkene og tok gull i halfpipe foran amerikanerne Matt Ladley og Louie Vito under snowboard-VM lørdag.

Podladtchikov var eneste utøver over 90 poeng i en omgang både i finalen og i hele VM. Allerede i sitt første finalerun leverte han fire solide triks og noterte seg for 90,8 poeng, som holdt til gull.

- Det var omtrent så mye spinning som jeg klarer. Det føles utmattende, men det var utrolig gøy å kjøre snowboard her i dag, sa 23-åringen i seiersintervjuet.

Men seieren kom ikke uten nervøsitet og venting. Podladtchikov falt i siste run og måtte vente på de øvrige ni kjørerne før gullet var i boks.

- Jeg var veldig nervøs, alle ville slå meg. Det var mange gode kjørere med triks i lommene der, og forholdene var så gode, sa sveitseren.

Han leverte også det beste andreforsøket, men da snuste den amerikanske duoen Ladley og Vito ham i nakken. Førstnevnte imponerte med høye svev og tok annenplassen med 87,6. Vito med 86,9 var nummer tre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere