Podolski satte van Persie i skyggen

- Han har en timing som gjør at han kan score uansett.

13.08.12 10:25

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('u23vvo5tc2pc123enzdgikxwp', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1h8hexh2pu11q158izdrwkq9ej', 960, 760, 'perfu23vvo5tc2pc123enzdgikxwp-1h8hexh2pu11q158izdrwkq9ej', 'eplayer16');

KÖLN - ARSENAL 0-4:

Det er ingen tvil om at Robin van Persie er et av de aller heteste navnene på overgangsmarkedet nå for tiden, og Arsenals nederlender er lenge blitt koblet opp mot en overgang til Manchester United.

Derfor var det nok mange som spekulerte i om van Persie ville være å finne i Arsenal-troppen som gjestet Rhein Energie Stadion til treningskamp mot Köln på søndag.

Om han ikke var det, ville det muligens indikere at nederlenderen er på vei vekk fra London.

Men mot Köln var Robin van Persie på plass, riktignok på benken fra start.

Nykommerne imponerte
Fra den posisjonen fikk han se at lagkameratene formelig valset over Köln-mannskapet, som på sin side allerede er i gang med sesongen i 2. Bundesliga etter at laget som kjent rykket ned sist sesong med Ståle Solbakken ved roret gjennom det meste av året.

Og kanskje vil ikke Arsenal-fansen bekymre seg så veldig om van Persie skulle vise seg å forsvinne: Det var i hvert fall nykommerne i klubben som presenterte seg mot Köln.

Allerede etter fem minutter slo Santi Cazorla, som har kommet til Arsenal fra Malaga denne sommeren, et perfekt hjørnespark som Thomas Vermaelen ekspederte i nettet, og spanjolen imponerte i sin midtbaneposisjon gjennom den ene omgangen han fikk spille.

En annen nykommer, tidligere Köln-spiller Lukas Podolski, så ut til å kose seg på hjemlige trakter. Tyskeren, som ble fostret opp i Kölns ungdomsakademi allerede i 1995, doblet ledelsen på straffespark etter et kvarter, og tre minutter før pause satte Podolski inn sitt andre for dagen.

- Vet ikke om Podolski starter
Fredag spiller Arsenal sin første kamp i Premier League denne sesongen. «The Gunners» tar imot Sunderland hjemme på the Emirates.

Om Lukas Podolski starter den kampen er Arsene Wenger imidlertid ikke helt sikker på.

- Formen hans er ikke 100 prosent. Han løper ikke 100 prosent for øyebliket, men vi jobber med det. Han har en timing som gjør at han kan score uansett, det viste han i dag, sier Wenger.

- Han vil være i troppen til den første kampen, men om han starter kan jeg ikke svare på enda, forteller han, og fortsetter:

- Vi har omtrent en uke til å forberede oss til den nye sesongen og i løpet av den uken vil formen hans blir bedre, sier Arsenal-manageren.

Denne uken er det mange privatlandskamper på programmet og Wenger vil vente til fredag med å ta ut laget.

- Mange spillere reiser bort på landslagsoppdrag denne uken og vi får se hvem som starter på fredag, avslutter han.

Supporterne tiet
Arsene Wenger byttet ut hele mannskapet som nær som én i pausen; Lukas Podolski var den eneste av de opprinnelige elleve som kom tilbake på banen til andre omgang, og først i det 69. minutt ble tyskeren byttet ut til fordel for Robin van Persie.

Van Persie ble møtt av tiende Arsenal-fans fra tribunen da han løp inn på gressmatta, og nederlenderen satte da heller ikke noe stort preg på kampen.

Ni minutter før byttet hadde Gervinho lagt på til 4-0 for Arsenal, som også ble sluttresultatet.

Dermed viser londonlaget at formen er i rute en knapp uke før Premier League-sesongen sparkes i gang i England.

Førstkommende lørdag tar Arsenal imot Sunderland i sesongåpningen på Emirates Stadium.

PS. Nettavisen tilbyr nå videoreportasjer fra Premier League. Disse vil starte automatisk og med lyd, men kun i en kort periode, for å gjøre dere lesere oppmerksomme på denne nyheten. Legg merke til at dere kan se flere reportasjer i menyen nederst i videovinduet.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('u23vvo5tc2pc123enzdgikxwp', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1h8hexh2pu11q158izdrwkq9ej', 960, 760, 'perfu23vvo5tc2pc123enzdgikxwp-1h8hexh2pu11q158izdrwkq9ej', 'eplayer16');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.