LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 2-2

- For en kamp vi er vitne til, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker like før slutt.

Da har Fabinho nettopp brent en gigantmulighet til å avgjøre kampen for Liverpool. Ballen endte opp hos brasilianeren som sto helt alene på bakre stolpe, men Liverpool-spilleren brukte for lang tid, og Rodri rakk å blokkere avslutningen.

Liverpool tok ledelsen for andre gang ved Mohamed Salah med et kvarter igjen å spille, men Kevin De Bruyne responderte umiddelbart for Manchester City.

Sjansesløseri av City

I første omgang var det Manchester City som produserte flest sjanser. Etter tjue minutter danset Bernardo Silva seg forbi en rekke Liverpool-spillere før han spilte gjennom Phil Foden. Avslutningen til engelskmannen ble reddet av magen til Alisson Becker.

Like etterpå var City frempå igjen, men avslutningen til Kevin De Bruyne gikk til side for mål. Belgieren fikk nok en stor mulighet etter en halvtimes spill. Jack Grealish slo et presist innlegg mot bakre stolpe, men De Bruyne stupheadet ballen over mål.

Det siste kvarteret før pause dominerte City totalt på Anfield. Vertene var omtrent ugjenkjennelige og ble til tider rundspilt på eget gress.

Like før pause fikk Foden nok en stor mulighet etter en fantastisk pasning av City-keeper Ederson Moraes, men Becker vartet opp med en ny strålende redning.

- Det er som om Liverpool er et lag i lavere liga som spiller mot et stort lag i FA-cupen, sier Sky Sports fotballekspert Roy Keane i pausen.

Salah-magi

Jürgen Klopp var trolig ingen fornøyd mann i pausen. Tyskeren løp inn i garderoben så fort Tierney blåste i fløyten.

Det kom trolig noen velvalgte ord fra Klopp, for det var et helt annet Liverpool-lag som entret Anfield-matta i andre omgang.

Rett før klokken passerte en time tok Liverpool ledelsen. Mohamed Salah tok seg forbi Joao Cancelo med stil før han spilte gjennom Sadio Mané, som sikkert satte ballen bak Ederson.

- Hvilken forskjell denne pausen har gjort med kampen og dette Liverpool-laget, sier Peter Smith i Sky Sports.

Et kvarter før slutt dukket tryllekunstneren Mohamed Salah opp på nytt. Etter et fantastisk dribleraid setter han ballen i mål fra skrå vinkel.

- Jeg er tom for superlativer. Det går inn an å gjøre det bedre, sier TV 2-kommentator Nils Johan Semb.

- Beste på planeten

The Athletic-journalist James Pearce brukte store ord om scoringen til Salah.

- Det er helt oppsiktsvekkende. Et stykke imponerende glans fra Mohamed Salah. Den beste spilleren på planeten med nåværende form, skriver Pearce på Twitter.

Samme oppfatning deler også tidligere Liverpool-spiller og Sky Sports-ekspert Jamie Carragher.

- Jeg tror ikke det er noen som spiller bedre i verden for øyeblikket. Rekorden hans i starten av denne sesongen har vært helt enestående, sier han.

LES OGSÅ: Poengdeling i skjebnekampen mellom Mjøndalen og Brann

Strålende kamp av Foden

En som virkelig viste seg fra sin beste side var Phil Foden. 21-åringen var en konstant trussel for Liverpool-forsvaret.

- Det var en så strålende kamp, og vi kjempet til slutten. Vi er glade for uavgjort, men på en annen dag kunne vi tatt alle tre poengene, sier Foden til Sky Sports etter kampen.

Engelskmannen synes det var skuffende at City ikke ledet kampen til pause.

- Vi viste karakter da vi ikke har vunnet her mange ganger. Vi fortsatte å spille fotball og så ikke ut alt for plaget ut når de scoret, avslutter Foden.

LES OGSÅ: Knutsen ønsket møtet med Stabæk utsatt: - Parodi

Milner rundspilt

Liverpools faste høyreback, Trent Alexander-Arnold, måtte stå over søndagens oppgjør grunnet en lyskeskade. Det banet vei for veteranen James Milner, som kom til Liverpool fra Manchester City i 2015.

35-åringen hadde store vanskeligheter med å håndtere unggutten Phil Foden, som kom til to store muligheter i første omgang. Milner var også involvert i en straffesituasjon der han dyttet Foden over hende. City-spilleren protesterte voldsomt mot dommer Paul Tierney, men reprisen viste at forseelsen skjedde utenfor sekstenmeteren, og dermed grep ikke VAR inn.

Like før pause fikk Milner gult kort etter å ha revet Foden over ende da unggutten tilsynelatende enkelt tok seg forbi Liverpool-spilleren.

- Når vi snakker om begge lagene, er dette det virkelige området der det ikke er noen back-up for Liverpool. Trent er skadet, og du har en 35 år gammel midtbanespiller som spiller på høyreback, sier Jamie Carragher i pausen.

Burde vært utvist

Milner fikk fortsette i andre omgang, og leverte svakt forsvarsspill da Phil Foden hamret inn utligningen for Manchester City.

- For et skudd! For en spiller han er. Foden er en absolutt glede å se på, sier Gary Neville i Sky Sports.

I det 78. minutt ble Milner byttet ut til fordel for Joseph Gomez, til tross for at han hevet seg utover i andre omgang. Kun minutter før slapp han unna med sitt andre gule kort etter å ha felt Bernardo Silva.

Pep Guardiola var ikke i tvil om at Milner burde vært utvist i oppgjøret.

- Det er et gult kort. Det er klart. Det er Anfield, det er Old Trafford. I vår situasjon blir en City-spiller utvist. Det er for klart. Det var det andre gule kortet, sier City-manageren til Sky Sports.