Et straffespark fra Callum Wilson i det 61. minutt så en stund ut til å skulle gi Eddie Howe seier i hans første hjemmekamp som Newcastle-manager, og tabelljumboen den første trepoengeren for sesongen.

Pukki hogg til på volley i det 79. minutt og berget 1-1 for tabellnaboen som fortsatt er tre poeng foran. Norwich tok seg med sitt poeng forbi Burnley og har nå to lag bak seg.

Newcastle fikk en fryktelig start. I det 9. minutt klarerte midtstopper Ciaran Clark rett i Pukki, som fikk med seg ballen og var gjennom. Clark valgte å rive ham ned og fikk direkte rødt kort. Dermed ble Clarks tredje ballberøring hans siste i kampen.

– Det var akkurat en slik start vi ikke ville ha, men spillerne viste karakterstyrke som vi kommer til å få god bruk for i tiden som kommer, sa Howe til BBC.

Armen i været

Federico Fernandez ble byttet inn på stopperplass da Clark ble utvist, og i det 57. minutt nikket han hardt på et hjørnespark. Billy Gilmour hadde hoppet opp med armen i været, og det var den som stoppet ballen. Etter VAR-titting fikk Newcastle straffe, som Wilson skjøt i mål. Tim Krul var på ballen, men greide bare å slå den i tverrliggeren og inn.

– En tvilsom straffe. Ute på banen syntes ikke dommeren at armen var i unaturlig stilling. Om han trenger 90 sekunder ved monitoren for å bestemme seg så er det patetisk, sa Norwich-manager Dean Smith.

Utligningen kom da kampen nærmet seg sluttfasen. Dubravka var ute i feltet og slo et innlegg rett i beina på innbytter Dimitris Giannoulis, som lempet den inn i midten. Der banket Pukki til på volley og gjorde 1-1.

Frustrert

– Det er vanskelig og frustrerende. Vi visste hvor viktig denne kampen var. Med 11 mot 11 tror jeg vi hadde vunnet, sa Callum Wilson til Amazon.

Norwich kunne ha avgjort kampen på slutten, men laget er fortsatt ubeseiret under sin nye trener Dean Smith og har tatt åtte poeng på de fire siste kampene.

– Det var et knusende slag da utligningen gikk inn, men vi gikk ikke i oppløsning og berget ett poeng som kan vise seg veldig viktig, sa Howe.

(©NTB)