Mjøndalen - Brann 1-1

Det var bergenserne som åpnet best og Robert Taylor sendte Brann foran etter 28 minutter.

Deretter dro Albin Sporrong på seg sitt andre gule kort, og Mjøndalen ble redusert til ti mann. Det skulle derimot ikke stoppe vertene, og kvarteret før slutt leverte Lars Olden Larsen en fantastisk avslutning.

Branns Lennart Grill var på bærtur, og Larsens avslutning seilet i en bue over keeperen og i det lengste hjørnet.

- Har du sett på maken? Han fortalte før kampen at han holdte på å kjøre av veien før kampen, men det var enda godt at det gikk bra, kom det fra Discoverys Fotball Direkte-studio etter scoringen.

Les også: Poengdeling etter vanvittig Salah-scoring i toppkampen

Vegard Hansen var en tydelig lettet mann etter at dommeren blåste av kampen.

- Det var jævlige greier. Vi spiller vår viktigste uavgjort-kamp i historien, så nå håper jeg vi klarer å bruke denne energien videre i sesongen. Jeg var litt skuffa over prestasjonen i førsteomgang, men så får vi inn et par gode spillere som leverer godt, sier Vegard Hansen til Discovery.

- Brann på sitt beste

Brann kom på besøk til Consto Arena med over en stor gjeng med bergensere i ryggen, som hadde tatt turen over fjellet.

De fikk se at laget styrte mye av banespillet mot Mjøndalen de første 20 minuttene, men klarte ikke å skape de helt store mulighetene.

De tilreisende fra Bergen måtte derimot ikke vente lenge for å få noe og juble over, for etter omkring en halvtime lå ballen i nettet. Aune Heggebø dro med seg ballen fra midtbanen og fant Robert Taylor ute til høyre, og kantspilleren plasserte lekkert inn 1-0.

- Det er Brann på sitt beste med Heggebø og Taylor. Finnen med sin fjerde for sesongen, assistert av Aune Heggebø. Det oser klasse av den avslutningen der, kom det fra Discoverys Petter Bø Tosterud.

Felix Horn Myhre fikk ikke tillit under Dag Eilev Fagermo i Vålerenga, og tok turen til Brann. Der har han tatt nye steg, og var enorm i de første 45 minuttene mot Mjøndalen.

- Han har vært kampens beste spiller i denne omgangen. Enorm.

Vondt ble til verre da Albin Sporrong pådro seg sitt andre gule kort, da han forstyrret en overgangsmulighet for Brann og ble sendt i dusjen med en omgang igjen å spille.

Mjøndalen utlignet

Mjøndalen hadde en fryktelig vanskelig oppgave foran seg, men kvarteret før slutt kom utligningen fra Lars Olden Larsen da han utnyttet en keeperfeil fra Brann.

- Lars Olden Larsen sender Mjøndalen tilbake i kampen. Disse bildene sier alt om hva denne scoringen betyr. Det svikter jo totalt bak hos Brann, som slipper til Larsen der, kom det fra Tosterud.

Og ble komplimentert av Fotball Direkte-studioet:

- Har du sett på maken? Han fortalte før kampen at han holdte på å kjøre av veien før kampen, men det var enda godt at det gikk bra.

Moonga Simba fikk alle tiders mulighet til å sende bergenserne foran da han fikk med seg ballen etter en Mjøndalen-feil, men avslutningen gikk like til side for mål.

- For en miss av Simba. Han setter den til side for må, men bommer jo på den gratismuligheten. Slike misser har man ikke råd til.

Les også: Søderlund sjokkert over det han opplevde i Frankrike: - Visste ikke det

- Det er bemerkelsesverdig at Mjøndalen har klart å spise seg såpass inn i kampen, med ti mann på banen. Det så jo ut til at Brann hadde god kontroll på dette oppgjøret.

Simba var også millimeter unna en sen seiersscoring da han sendte i vei et skudd fra distanse, men ballen gikk i krysstolpen og ut.

Det endte 1-1 på Consto Arena, som gjør at Mjøndalen-spøkelse fortsetter for Brann.