*Nettavisen* Sport.

Poengdeling mellom Liverpool og Napoli på Anfield

Soccer Football - Champions League - Group E - Liverpool v Napoli - Anfield, Liverpool, Britain - November 27, 2019 Napoli's Kalidou Koulibaly in action with Liverpool's James Milner REUTERS/Phil Noble

LEVENDE VEGG: Kalidou Koulibaly spilte en stor kamp for Napoli på Anfield mot James Milner og Liverpool. Foto: Phil Noble (Reuters)

Jürgen Klopps mannskap måtte slite for ett poeng mot Carlo Ancelottis og hans menn.

27.11.19 23:25

LIVERPOOL - NAPOLI 1-1

Det ble en frustrerende aften for Liverpool som kun maktet å sikre seg ett poeng etter å ha spilt 1-1 hjemme mot Napoli. Hjemmelaget på Merseyside brukte lang tid på å virkelig får det offensive spillet til å sitte på Anfield.

Det var nemlig Napoli som tok ledelsen i den første omgangen da Dries Mertens fant veien til nettmaskene. Liverpool kviknet til i den andre omgangen, og Dejan Lovren stanget inn utligningsmålet.

Som nevnt så slet Liverpool med å komme ordentlig i gang, hvilket også ble notert av Viasat-ekspert Lars Tjærnås:

- Å se på Liverpool i kveld er som å skru en film i saktere hastighet enn det vanligvis er i kampene deres. I tillegg har de en høyreside som ikke har fungert. Salah har gjort tekniske feil han vanligvis ikke gjør, sa Tjærnås.

- Intensiteten til Liverpool har vært dårligere enn jeg har sett dem på lenge, fulgte han opp like etter.

Viasats ekspert var tydelig på at Liverpool virkelig kviknet til i den andre omgangen i den andre omgangen, og liknet mer på sitt vante jeg, hvilket symboliseres med det fantastiske trykket de legger på sine motstandere.

Det ene poenget for Liverpool betyr at de fortsatt topper gruppe E etter fem kamper spilt. De står med totalt ti poeng, før det siste oppgjøret i gruppa, der de møter Red Bull Salzburg og Erling Braut Haaland.

- To gode lag gikk for et resultat. Så de spilte en slags 4-4-2 med Maskimovic på høyrebacken. Vi ligger under 0-1 etter en situasjon der vi trodde vi skulle hatt et frispark. Men dommeren så det på en annen måte, sa Klopp til Viasat etter kampen.

- Vi måtte forbedre oss, og det gjorde vi i andre omgang. De forsvarte seg veldig godt sentralt i banen, men til slutt fikk vi scoring. 1-1 er ikke resultatet vi ønsket, men slik er fotballen. Alle i Napoli tror de er videre, men det er de ikke og alle her tenker «wow, vi må spille nok en intens kamp». Salzburg vant sin kamp, så de har masse å spille for og det har vi også.

Napoli følger Liverpool hakk i hæl før deres møte med Genk og Sander Berge i det siste oppgjøret i gruppespillet. Carlo Ancelottis lag har ni poeng etter de første fem kampene.

Les også: Solskjær kaster flere unggutter til ulvene mot Astana

VAR-drama

Starten på den første omgangen på Anfield dreide seg om to lag som ikke ønsket å gi vekk noe til motstanderne. Det gjorde at det gikk veldig lang tid mellom de store sjansene.

Det var hjemmelaget i rødt som hadde det aller største initiativet, og Liverpool maktet etter hvert å legge et trykk på Napoli i innledningfasen av den første omgangen på Merseyside.

Etter 18 minutter fikk James Milner muligheten til å tråkle seg gjennom Napoli-boksen, men en årvåken Kalidou Koulibaly fikk stoppet Milner før han rakk å avfyre skudd.

En strek i regning for Liverpool kom like etter da brasilianske Fabinho ble liggende med skade. Etter å ha blitt sjekket av det medisinske teamet så måtte den defensive midtbanespilleren kaste inn håndkleet.

I det 21. minutt så det ut til at Dries Mertens rygget inn i Virgil van Dijk, og den nederlandske forsvarskjempen ble liggende. Det utnyttet det italienske storlaget til punkt og prikke.

Belgiske Mertens ble spilt igjennom, og fra en vanskelig vinkel fikk han pirket ballen forbi Alisson, og sendte Carlo Ancelottis lag i føringen like halvspilt omgang på Merseyside.

Flere ønsket at dommer Carlos del Cerro Grande skulle ta en titt på VAR, men den spanske kamplederen kom til slutt frem til at det ikke hadde forekommet noen forseelse i forkant av scoringen til Mertens.

Dermed la Napoli seg dypt, og med brasilianske Allan foran Koulibaly og Kostas Manolas i forsvar, så virket det tidvis som Liverpool kom til å få det tøft med å bryte igjennom den napolitanske forsvarsmuren.

Liverpool fikk endelig spilt seg igjennom Napolis forsvar i det 40. minutt, og innlegget fra Sadio Mané var godt. Igjen var Koulibaly på plass og fikk rensket unna i eget område.

Stopperkjempe Koulibaly hadde en stor omgang på Anfield da han nok en gang brøt ned et Liverpool-angrep med en fantastisk blokkering like før lagene gikk til pause.

Jürgen Klopp på sidelinjen oppsummerte frustrasjonen på Anfield, for like før pause valgte dommer Del Cerro Grande å gi tyskeren gult kort for protester.

Det var nemlig Napoli som kunne smile bredest etter halvspilt kamp på Anfield. Dries Mertens' scoring var kampens eneste, og Napoli ledet 1-0 over Liverpool etter de første 45 minuttene.

Les mer: Setter fyr på Zlatan-statue: - Judas!

Liverpool guffer opp tempoet

Liverpool virket interesserte i å skru opp tempoet tidlig i den andre omgangen, men det var gjestene som hadde best kontroll ved å legge seg dypere i banen hver gang hjemmelaget forsøkte å mobilisere i angrep.

Alex Meret feilberegnet et innlegg fra Jordan Henderson i det 55. minutt. Ballen falt perfekt ned til Roberto Firmino som avsluttet på halvspretten. På linja stod Koulibaly og fikk rensket unna.

Liverpool fikk en kjempemulighet like etter timen spilt da Mohamed Salah endelig fikk ballen sentralt i banen. Den egyptiske stjernen hamret til fra trøye 20 meter, men igjen var Meret tilstede.

De rødkledde rullet opp angrep etter angrep, og i det 63. minutt kombinerte trekløveret Mané, Salah og Firmino på ny. Sistnevnte fikk muligheten til å avslutte på hodet, og ballen suste like utenfor mål.

Det vanvittige presset skulle til slutt vise seg gjeldene for Liverpool. En corner i det 65. minutt ble svingt ut, og Dejan Lovren ruvet i luftrommet. Han stanget ballen forbi Meret, og det stod 1-1.

Liverpool fortsatte å trykke på for den andre scoringen, men slik som tidligere i kampen så lå Napoli tett og godt kompakte i forsvaret sitt. Det gjorde at Liverpool fortsatte å slite.

I det 78. minutt introduserte satte Klopp inn Trent Alexander-Arnold i håp om å få enda større trykk fra høyrekanten sin.

Det ville seg ikke for Liverpool på Anfield denne kvelden, og de regjerende Champions League-mesterne måtte til slutt leve med poengdeling på Anfield. Det endte 1-1 mellom Liverpool og Napoli.

Annonsebilag