*Nettavisen* Sport.

Poengdeling og VAR-drama mellom Valencia og Chelsea

KRANGLING: Kampleder Felix Zwayer var i fokus flere ganger da Chelsea og Valencia møttes på Mestalla.

KRANGLING: Kampleder Felix Zwayer var i fokus flere ganger da Chelsea og Valencia møttes på Mestalla. Foto: Javier Soriano (AFP)

Det ble poengdeling i et heseblesende oppgjør mellom Valencia og Chelsea i Champions League onsdag kveld.

27.11.19 23:54

Valencia - Chelsea 2-2

Hjemmelaget tok ledelsen etter 39 minutter ved Carlos Soler. Bare minutter senere svarte blåtrøyene ved Mateo Kovačić, og lagene gikk til pause på 1-1.

Etter 49 minutter var snuoperasjonen et faktum, da Christian Pulisic fikk pirket ballen i mål. Målet ble først avvinket for offside, men etter flere minutter kunne VAR avsløre at amerikaneren var hårfint på riktig side.

-Det er nesten ikke til å tro, utbrøt Viasat-kommentator Arnstein Friling.

Valencia fikk muligheten til å respondere da José Luis Gayà fikset straffe etter 63 minutter. Parejo satte straffen høyt til venstre, men en strålende Kepa avverget skåring.

Danske Daniel Wass satte 2-2 i det 82. spilleminutt. Den tidligere Fredrikstad-spilleren fikk ballen ute på høyresiden, og pisket ballen inn. Innlegget viste seg å bli et fantastisk skudd, som traff bakerste stolpe og gikk i mål.

En forrykende fotballkamp

Chelsea kom ut av startblokkene i et skyhøyt tempo. Etter bare to minutter kom London-lagets første sjanse, da Reece James' innlegg ble headet over mål av en umarkert Willian.

Chelsea fortsatte å være det førende laget i kampens åpningskvarter. Valencia klarte imidlertid å ri av stormen, og spilte seg etter hvert mer og mer inn i kampen.

Det skulle ta 18 minutter før hjemmelaget noterte seg på sjansestatistikken, da midtbanegeneral Dani Parejo spilte landsmann Rodrigo gjennom med en nydelig gjennombruddspasning.

Spanjolen satte fart mot Chelseas straffeområde, og slo ballen på tvers til en åpen Maxi Gómez. Uruguayaneren klarte ikke å stokke beina, og bommet regelrett på ballen fra fire meter.

- Forferdelig feilberegning, utbrøt Viasat-kommentator Arnstein Friling.

Gómez fikk en ny mulighet etter 29 minutter. Parejo regisserte nok en gang, med en nydelig stikker mot den uruguayanske spissen. Fra spiss vinkel fikk 23-åringen løsnet skudd, men en god Kepa i Chelsea-målet avverget skåring.

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake mot slutten av den første omgangen, og rett før pause tok det virkelig fyr.

To mål på to minutter

39 minutter var spilt da Rodrigo nok en gang rev seg fri på høyre side, og spissen slo ballen inn i Chelseas sekstenmeter. Der dukket midtbanespiller Carlos Soler opp, og satte inn 1-0 for hjemmelaget.

De blåkledde gjestene slo imidlertid raskt tilbake. Bare minuttet etter å ha havnet under kom César Azpilicueta til innlegg. Valencia klarte ikke å renske unna, og ballen landet til slutt hos Mateo Kovačić. Fra 18 meter fikk kroaten vendt opp og skutt, og ballen snek seg inn i hjørnet bak Cillessen. Dermed stod det 1-1 til pause.

Tross i den positive responsen gikk Chelsea til pause med en vond smak i munnen. Rett før hvilen måtte stjerneskuddet Tammy Abraham ut på båre med etter en hard trøkk mot i mageregionen. Michy Batshuayi ble byttet inn.

Byttet så ikke ut til å påvirke blåtrøyene, som startet andre omgang slik de startet den første. Etter en dødball fikk N'Golo Kanté lempet ballen inn i boksen, og der ruvet Kurt Zouma høyest. Franskmannen headet ballen ned til Christian Pulisic, som satte kula i mål.

Nok et VAR-drama

Målet ble imidlertid annullert, etter det som så ut som en hårfin offside. VAR sjekket situasjonen, og etter et par minutter endret dommer Felix Swayer avgjørelsen.

Skåringen ble godkjent, og den hårfine avgjørelsen fremprovoserte sterke reaksjoner fra Valencia-spillerne.

Valencia kjempet seg på nytt tilbake i kampen, og etter 63 minutter ble José Luis Gayà lagt i bakken av Jorginho inne i Chelseas 16-meter. Kaptein Parejo satte straffesparket høyt til venstre, men Kepa vartet opp med en kjemperedning som hindret 2-2.

Dansk kremmerhus

Den spanske målvakten kunne lite gjøre da Daniel Wass fikk ballen ute til høyre 20 minutter senere. Dansken banket ballen inn mot mål, og det som tilsynelatende var et innlegg endte opp med å bli en fantastisk skåring. 2-2 var et faktum.

Begge lag presset på for seier i sluttminuttene, og syv minutter med overtid resulterte i en kanonade av sjanser til begge lag.

Rodrigo fikk kampens siste og kanskje største mulighet med bare sekunder igjen å spille. Etter et sugende løp kom spissen alene på bakerste stolpe, men spissen bommet på ballen.

Dermed endte det 2-2 på Mestalla. Chelsea og Valencia står begge med 8 poeng før den siste og avgjørende runden i gruppespillet i Champions League. Begge lag kan sikre avansement med seier i siste runde.

Annonsebilag