RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poengene og pengene fosser inn

Sist oppdatert:
Denne gjengen stjeler overskriftene i engelsk fotball. Nå tjener de også mest penger.

Alle pekte på Manchester United og Chelsea før årets sesong i spådommene om hvem som vinner Premier League.

NA24 - din næringslivsavis

Seks kamper senere har Arsenal inntatt førersetet med fem seire og en uavgjort - og nå har de også passert sin erkerival Manchester United økonomisk.

Voldsom vekst
Mandag morgen la klubben frem imponerende regnskapstall for regnskapsåret som endte i mai. I fjor flyttet Arsenal til nye Emirates Stadium, og med plass til 60.000 tilskuere (mot drøyt 38.000 på Highbury) har omsetningen økt med formidable 46 prosent til 200,8 millioner pund, tilsvarende vel 2,3 milliarder norske kroner, ifølge klubbens egen hjemmeside.

De omsetter for vel tre millioner pund, 33,4 millioner norske, per hjemmekamp på Emirates.

Det sender dem opp i samme finansielle divisjon som verdens kanskje største klubb, Real Madrid, som omsatte for 202 millioner pund i sesongen 2005/06. Til sammenligning omsatte Manchester United og Chelsea for henholdsvis 168 millioner og 153 millioner pund i samme periode som Arsenal-tallene gjelder for.

Pluss 274 prosent
Serielederen økte sitt driftsresultat med formidable 274 prosent fra nesten 14 millioner til 51,2 millioner pund, tilsvarende en drøy halvmilliard i norske kroner.

Inntekter fra spillersalg er ikke medregnet. Og klubbens høyt aktede manager er kjent for å kjøpe billig og selge dyrt. I sommer slapp han superstjernen Thierry Henry til Barcelona for 16,8 millioner pund, 190 millioner norske.

Overskuddet før skatt endte på 26,9 millioner pund, 300 millioner norske, mot 15,9 millioner pund året før.

Les mer: Alt om Premier League

Spekulasjoner om oppkjøp
Arsenals økonomiske resultater underbygger styreformann Peter Hill-Woods påstand om at klubben ikke trenger en styrtrik eier som pløyer store beløp inn i klubben til spillerkjøp, slik både Manchester United, Liverpool og Chelsea har.

Russeren Alisher Usmanov har den senere tid kjøpt seg kraftig opp i klubben, og det spekuleres i at han vil komme med et bud på hele klubben i nær fremtid.

Les mer: Kjøper enda mer av Arsenal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere