RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poengfest for Thoresen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Norges eneste KHL-proff kryper stadig nærmere toppen av den russiske poengligaen.

Bunnlaget Metalurg Novokuznetsk var i utgangspunktet et hinder Patrick Thoresen og hans Salavat Yulaev Ufa ikke kunne rive.

I KHL-ligaens østre avdeling har kun SKA plukket mer poeng enn nordmannens klubb. 26-åringen la på til 3-0 mot slutten av 1. periode og da samme mann økte til 4-0 i starten av den andre, var kampen i realiteten kjørt.

- Jeg ble spilt fram til begge målene. Det første satte jeg mellom beina på keeper, mens jeg satte inn det andre i åpent mål, sier Thoresen til Nettavisen.

Fikk gratispoeng
Salavat Yulaev vant til slutt 6-1. Thoresen noterte nok et poeng da han spilte fram Alexander Radulov til ettermiddagens siste scoring.

Dermed ligger den tidligere Storhamar-spilleren på 4.-plass i poengligaen, med 50 målpoeng – fordelt på 20 mål og 30 målgivende pasninger.

Det er et poeng for mye, ifølge Thoresen selv:

- Jeg hadde kun to mål og en assist i dag. Hvis de har ført opp 50 poeng på meg, er det bare å takke og bukke, gliser Thoresen.

- Men jeg regner med de retter det opp underveis.

Poengfarlig rekke
Rekkekamerat Alexander Radulov topper lista med sine 21 mål og 32 målgivende pasninger. 23-åringen noterte seg også for 2+1 onsdag ettermiddag.

- Er det en intern konkurranse mellom deg og Sergej Zinovjev (som har 46 målpoeng)?

- Det hender at vi spøker litt med det på trening, men egentlig er det bare tull. Vi gjør så godt vi kan for å spille hverandre fram til målsjanser, sier Thoresen.

Her finner du mer statistikk og resultater fra den russiske ligaen!

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere