Gå til sidens hovedinnhold

Poengkongen ble matchvinner

Oppturen vil ingen ende ta for Per-Åge Skrøder.

MODO - BRYNÅS 2-1:

Mats Zuccarello Aasen og Per-Åge Skrøder har satt fyr på den svenske hockeyligaen hele sesongen med deres Modo. Nå er laget med i en innbitt kamp om den utrolig viktige 8.-plassen som gjør at laget får delta i sluttspillet.

Torsdag ventet et utrolig viktig oppgjør mot Brynås på nordmennene. Modo lå nemlig hakk i hæl med Brynås før kveldens oppgjør, og det var derfor ventet å bli en jevn match.

Ustoppelig nordmann
Det ble en dårlig start for Modo da Ove Molin førte bortelaget i ledelsen etter kun ett minutt av den første perioden. Men kun tre minutter sørget Oscar Steen for balanse i regnskapet.

Modo hadde overtaket gjennom store deler av kampen, men Brynås sin keeper Jacob Markström sto en utrolig match for bortelaget. Men til og med ikke han kunne stanse en nordmann i toppform.

Fire minutter ut i midtperioden ble Skrøder matchvinner etter assist fra rekkekamerat og tidligere NHL-spiller Nicklas Sündstrøm.

- Det var et typisk krigermål. Jeg sto på rett plass til rett tid. Først og fremst var det en utrolig viktig match som vi til slutt vant, sier en ydmyk Skrøder til Nettavisen.

- Nå har vi vunnet fire på rad og er i god rute. Det kommer til å bli en knallhard jobb å holde på 8.-plassen, men vi presterer bra om dagen.

Gir æren til lagkamerat
Skrøder er leder poengstatistikken i den svenske ligaen, noe som er oppsiktsvekkende sett med norske øyne. Mye av den æren gir han til rekkekamerat Sundström.

- Sundström er den beste spilleren i ligaen. Han har så mye erfaring og rutine og han ser åpninger der ingen andre ser dem. Når du spiller sammen med han er det bare å posisjonere seg godt, så vil det dukke opp en mulighet.

- Men han skal vel ikke ha all æren?

- He he, nei da. Men samspillet i rekka vår er utrolig bra, og vi gjør jobben enklere for hverandre. Men om jeg skal klare å holde på den tittelen er det viktigste å holde seg skadefri.

Vil til OL
Den 5. februar starter OL-kvalifiseringen for landslaget hjemme på Jordal Amfi. Der møter nordmennene Kasakstan, Frankrike og Danmark. Kun vinneren av gruppa går til OL i Vancouver i 2010. Skrøder mener Norge bør ha en god sjanse til å greie det.

- Vi har mange gode unge spillere, men vi har også spillere med masse rutine. Det er en god blanding. Danmark blir nok den tøffeste konkurrenten. De kommer med flere NHL-spillere. Men for norsk hockeys del bør vi selvfølgelig vinne.

Men først og fremst venter Djurgärden borte for Modo førstkommende lørdag. Stockholmlaget har hatt en tøff sesong og befinner seg i bunnen av tabellen, men Skrøder tar ikke lett på oppgaven.

- De kjemper for å overleve, så det blir definitivt ingen lett oppgave. Det er ikke noe som heter enkle matcher i den svenske ligaen, avslutter Skrøder.

Med torsdagens seier befinner Modo seg fortsatt på den livsviktige 8.-plassen. Avstanden opp til Borås er på fem poeng, mens luka ned til Rögle er på kun ett poeng.

Det går mot en utrolig spennende avslutning i den svenske ligaen for «norske» Modo.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday