RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poengtrekk mot rasisme

Sist oppdatert:
Allerede fra seriestart vil Norges Fotballforbund innføre poengtrekk som straffereaksjon mot rasisme på norske fotballbaner.

Fifa vedtok for noen uker siden at rasisme skal straffes med poengtrekk og diskvalifiseringer. Nå jobber Norges Fotballforbund (NFF) for å innføre dette allerede fra seriestart.

Første gang supportere eller andre tilknyttet en klubb kommer med rasistisk hets, straffes klubben med tre poengs trekk, andre gang blir klubben fratatt hele seks poeng.

- Tiltaket er dramatisk, det svir, men er nødvendig, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF til TVNorge Sporten.

Spesielt i Sør- og Øst-Europa er fotballen plaget med rasisme. Tidligere i år truet Barcelonas stjernespiss Samuel Eto'o med å forlate banen etter at motstanderlagets supportere utsatte ham for grov rasisme. I Norge har episodene heldigvis vært færre, men det er ikke mer enn et par år siden den daværende sogndalspilleren Robbie Russell ble hetset og spyttet på av en brannsupporter.

Norge blir nå trolig det første landet som innfører de nye reglene til Fifa.

- Vi trenger strengere retningslinjer. Vi som klubb må ta det ansvaret vi har og da får vi også ta de sanksjonene som kommer i forhold til det, sier Geir Solstad, administrerende direktør i Vålerenga, til TVNorge Sporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere