I 2006 ble to menn dømt til å betale 10.000 kroner i bot for brudd på Lotteriloven og straffelovens forbud mot gambling, etter en razzia mot pokerklubben «Bulen» på Askøy.

Samtidig slo retten fast at det er lovlig å spille poker med pengeinnsats i private hjem, forutsatt at innsatsen ikke er for stor.

Dette motsier nå en domstol i Pennsylvania i USA, som ifølge cardplayer.com behandlet en sak hvor en mann arrangerte små pokerlag i sin garasje.

- Retten mener at Texas Hold'em er et spill hvor ferdighetene dominerer over tilfeldighetene. Derfor er dette ikke ulovlig gambling under Pennsylvania-lovene, konstaterte dommer Thomas James i Columbia County.

Dommen gjelder kun i Columbia og Montour i Nordøst-Pennsylvania, men vil kunne danne presedens i senere saker andre steder i USA.

- Dette er helt klart et skritt i riktig retning, sier «Mr. Poker» i Norge, Frode Fagerli, til Nettavisen.

Fagerli driver Norges største diskusjonsforum for poker.

- Er Poker-Norge klar for å ta opp denne kampen på nytt?

- Vi har ikke lenger noe operativt pokerforbund. Det er heller ingen som går i bresjen for å få til en endring. Så jeg tror dessverre ikke vi får noen lovendring i Norge de nærmeste årene. Men det er lov å håpe, sier Fagerli.

Les flere pokersaker her!