RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poker er for alle!

Sist oppdatert:

Thanet, England – 17. Oktober 2008:

I går startet GUKPT (Grosvenor UK Poker Tour) Leg 8 i Thanet i sørøst England. GUKPT har vanligvis mellom 200 og 300 startende, og innkjøp i turneringen er 1000 pund. Vi starter med 10000 chips og god blindestruktur. Det vil si 1 times nivåer og rolig økning på blindemne. Det er dog litt lave anter i turneringen, noe som er en ulempe for meg som spiller mange potter.

Nivået i turneringene er ujevnt. Det er alt fra de beste i England, som holder et bra internasjonalt nivå, til svært dårlige spillere – spesielt i sideturneringene. I hovedturneringene er det dog stort sett brukbare spillere.

Jeg startet på et bord med ganske mange ukjente ansikter. Et par jeg så vidt hadde sett før og en ganske stor stjerne her i England - Julian Thew. Han har spilt lenge, og han er en svært kapabel spiller. Heldigvis hadde jeg han til høyre for meg. Faktisk så hadde jeg det sist jeg spilte med han også. Da vant han like godt turneringen, som var EPT Baden. Totalt har han spilt inn ikke mindre enn 2,2 millioner dollar!

Av de andre på bordet så var det som sagt ingen kjente, men det var allikevel en man ikke kunne la være å legge merke til. Han var svensk og het Kiem og hadde asiatiske gener. Så langt ingenting uvanlig. Men han satt i rullestol og hadde det som jeg antok måtte være cerebral parese. Han var ganske hardt rammet og hadde store problemer med både tale og motorikk. Han hadde med seg en hjelper og en kalkulator (for å vise tall) for å gjøre det enklere for han å spille. Men selv om det fysiske ikke virket som det skulle så gjorde hodet det. Han hadde bare spilt i 10 måneder og imponerte med spillet sitt. Det er intet mindre enn fantastisk at man i poker kan ha med folk med store handikap som kan spille på lik linje med alle andre ”vanlige mennesker”. Det varmer i hjertet å se at både turneringsledelse, dealere og pokerspillere gjør alt de kan for å legge tingene til rette for at forholdene skal være så optimale som mulig for dem som ikke har det så enkelt i utgangspunktet. Kanskje samfunnet ellers har noe å lære her?

Til start på dag 1A var det 96 spillere. Litt under normalt, men det blir alltid høyere antall på dag 1B.

Vi startet på blinder 25/50, som vanlig, og det skjedde lite i starten. Jeg fikk ingen kort og ville ha et solid og halvstramt image på bordet. Dessverre så er det ikke så enkelt for meg å få det i England. De fleste her har sett Ladbrokes Poker Million som er en kjempesuksess på TV her. Det har jo blitt vist ganske mange hender som jeg har spilt, og jeg har jo ikke akkurat spilt stramt i de turneringene. Det er da også noe helt annet å spille en turnering der man aldri er mer enn seks på bordet. Men uansett: Mange her tror jeg spiller helt villbass, noe jeg svært sjelden gjør.

Jeg fikk faktisk etter en stund tilbakemelding på at jeg spilte for stramt av Julian Thew. Det er noe jeg liker å høre. Det er veldig bra hvis han tror jeg spiller stramt! Det kan utnyttes til min fordel senere.

Planen skulle snart bli satt i verk. Det var helt på starten av andre blindenivå (50/100) at det var høyning til 300 fra Kiem, som satt til venstre for meg, i første posisjon. Det var kast rundt til Julian Thew som synte. Jeg så ned på 9-8 i kløver og måtte selvsagt være med. De viser et og et kort i floppen her i England. Det er en del spillere som misliker det veldig. Jeg er ikke en av dem. Jeg synes bare det gir litt ekstra spenning, og det kan man jo ikke få nok av rundt er pokerbord! Floppen kom kløver 5, kløver 3, spar konge. Jeg var umiddelbart i check-raise modus. Det var check fra Julian Thew. Jeg checket bak, og Kim bød ut 600. Julian gikk til 1600. Auda. Det var ikke planen min. Men jeg hadde jo ultrastramt image og håpet jeg kunne få kast ved å gå over Julian igjen. Han hadde ikke mer enn 4000 bak, men det var nok til at han kunne kaste. Jeg visste at han lå som nummer 3 sammenlagt i GUKPT-rankingen, og han vil absolutt ikke ryke med å syne seg inn med en hånd som ikke var god. Derfor høynet jeg over Julian igjen. Kiem kastet umiddelbart og Julian gikk i tenkeboksen. Etter veldig lang tid så sa han at han måtte sjekke om han hadde kløver i sin hånd. Svaret var ja, og han synte med kongen i kløver og en rød knekt. Jeg fikk ingen hjelp på turn eller river og spilte nå på under 5000 chips. Ikke bra! Plutselig hadde jeg lite chips. Dessuten hang det stramme imaget mitt i en syltynn tråd!

Det gikk nå en ganske lang periode hvor jeg ikke fikk hender. Jeg var under 4000 i chips på det minste, men fikk bygget meg litt opp igjen. På nivå tre (75/150) fikk jeg første gode hånden for dagen. Jeg var i cutoff da jeg så ned på to svarte knekter. Jeg gikk til 400 og fikk syn av storeblind i sete 1. Han var en ganske aggressiv spiller som ikke likte å kaste. Jeg hadde spilt et par potter mot han før og han hadde checkraiset meg to ganger før, så jeg var veldig klar over at det her kunne bli action. Floppen kom 8-6-3. En bra flopp. Han checket og jeg bør 600. Han synte fort. Turn kom en firer, som også er et bra kort. Han checket igjen og jeg bød 1050. Han synte. River var en knekt! Et nytt godt kort. Når han checket i front så gikk jeg all-in med mine siste 2200. Han tenkte en stund før han synte og viste opp A-8. Finfint! Jeg doblet og var med igjen!

Ikke lenge etter røyk Julian Thew ut. Inn i hans sete kom Nik (egentlig Nikhil) Persaud. Han er ikke superkjent i Norge, men han er en av dem som er veldig kjente her i England. Dessuten så leder han GUKPT-rankingen sammenlagt. En veldig hyggelig fyr, forresten! Vi snakket mye sammen i løpet av kvelden og diskuterte poker og hender i vid form.

Etter hvert som tiden gikk så begynte spillerne å spille strammere. Det skyldes litt av Nik overtok setet til Julian og også litt det at en aktiv spiller røyk ut. Noe måtte gjøres. Det var tid for omgiring. Jeg lekte og høynet nesten halvparten av hendene. Jeg fikk moderat og lite motstand og bygget bra.

I siste hånden på nivå 4 (100/200) fikk jeg på nytt par i knekt i cutoff. Det var fortsatt mot samme spiller i sete 1. Jeg gikk til 600 og fikk kast fra Kiem og syn fra storeblind. Floppen kom J-7-5. Ikke verst! Han checket og jeg bød 900. Han synte. På turn kom en treer. Han bød ut 2000. Kunne han ha 6-4? Neppe! Jeg var nesten sikker på at jeg var best. Men det var nå to hjerter i bordet og en del kort som kunne gi drag til straight. Jeg ville ikke gi han et gratiskort i tilfelle han hadde gode drag, så jeg høynet til 5500. Han tenkte lenge. Rommet ble etter hvert tomt for spillere og klokka gikk. Nesten seks minutter inn i middagspausen kastet han og viste en knekt. Hadde jeg bare visst det så hadde jeg nok ikke høynet, nei. Men, men¿ Det hadde vært gode tider for meg og jeg gikk til middagspause med 15575 i chips.

I femte periode (150/300) så fortsatte jeg å spille aggressivt. Midt i perioden så høynet jeg igjen på knappen mot han aggressive spilleren i sete 1, til 800. Denne gangen med J-9 i kløver. Han synte, noe han gjorde ganske ofte. På flopp hendte det han gikk all-in. Litt slitsomt, men jeg kunne jo ikke kaste J-9 i kløver på knappen. Floppen kom Q-10-4 med to kløver. Gullflopp! Han checker og jeg byr 1100. Han syner. På turn kommer en nier. Han byr ut 5100! Hva er det for et bud! Det er 3950 i potten og han byr 5100! Veldig uvanlig. Jeg kan ikke høyne her. Kast er absolutt et alternativ. Han har ca. 9500 bak, og dekker meg så vidt det er. Jeg har mange vinnere, og sjansen for at jeg er best er der faktisk. Han var som sagt veldig aggressiv. Jeg endte opp med å syne. På river 5 så checker jeg. Han checker bak og jeg viser opp hånden min. Han mucker. Puh! Skummelt, men en veldig grei pott.

På nivå seks spilte jeg ingen store potter, men dro inn jevnt og greit og gikk til pause med 31000, noe jeg var veldig godt fornøyd med.

Det var kommet en ny på bordet på starten av nivå 6. Han satt to plasser til høyre for meg. Han høynet et par ganger på knappen og i cutoff. Hver gang rehøynet enten Nik eller jeg. Og hver gang kastet han. Etter 3-4 ganger med rehøyning så roet han seg ganske mye. Men etter en stund begynte han litt igjen.

Vi spilte på nivå 6 (200/400-25). Han høynet for tredje gang på rad i min storeblind – til 1200. Jeg hadde K-10 i spar. Ingen gullhånd, men jeg ville se en flopp. Den kom med Q-9 i spar og et lavt kort. Jeg checket og han bød ut 1900. Bak hadde han snaue 8000. Jeg satte han like godt all-in med en gang. Han blikksynte som bare Phil Hellmuth kan, og viste opp QQ for floppet tress. Det kom ingen hjelp til meg og jeg hadde under 20000 chips igjen.

Jeg spilte som nevnt ganske aggressivt. Når jeg i cutoff høynet til 1200 med AK så var det ingen respekt å se. Jeg fikk syn av Kiem på knappen og av lilleblind. Storeblind ville mer enn å syne. Han gikk all-in med drøye 9000. Jeg gikk all-in over han igjen og de to imellom oss kastet. Han viste opp AQ. Typisk nok så kom det en dame og jeg var litt oppgitt over igjen å tape med AK mot AQ.

Vi kom til nivå sju (300/600-25) og han aggressive i sete en hadde byttet plass med en erfaren spiller, Ian Woodley, som har spilt inn nesten en million dollar i turneringer. Han hadde dessuten mye chips, over 40000, noe som var klart mest på bordet. Det skulle ikke gå lang tid før vi skulle spille en pott mot hverandre.

Det var i min storeblind at han limpet inn fra tidlig posisjon. En til var med i tillegg til oss i blindemne. Jeg hadde en søppelhånd – Q-6 offsuit. Floppen kom 8-7-2 i forskjellige farger. Det gikk check rundt. På turn kom en hjerter 6. Det ble med dette to hjerter på bordet. Jeg hadde lyst på potten og bød 1700. Ian Woodley synte. På river kom spar ess. Ikke noe stjernekort. Jeg checket. Ian Woodley begynte å gjøre klar et bud. Til slutt ble det 4525 som han fyrte ut i potten. Potten var på 6000 fra før, så dette var et bud som ikke virket spesielt svakt. Han kunne godt ha hatt A-x i hjerter. Men jeg fikk det ikke til å stemme. Jeg klarte rett og slett ikke å sette han på en hånd. For første gang i år så ble det ropt etter klokke på meg. For dem som ikke kjenner til dette. Når spillere synes det har gått lang tid så kan de be om at det blir satt klokke på spilleren det ventes på. Da har spilleren 60 sekunder til å ta en avgjørelse. Har han ikke gjort det blir kortene kastet.

Etter halve tiden så endte jeg opp med å syne. Ian Woodley sa bare ”Good call” og kastet kortene. Puh. Det synet satt langt, langt inne.

Det gikk ikke mer enn et par runder før vi igjen skulle spille mot hverandre. Vi var på nivå 8 og blindemne var 400/800 med 50 i ante. Denne gangen hadde jeg 10-10 på knappen. Jeg gikk til 2200 og han synte. Floppen kom slitsomme A-Q-6 med to kløver og en ruter. Her kunne jeg gitt opp, men det er liksom ikke helt min stil. Jeg bød ut 2900 og fikk syn. Turn var en J i ruter. Ikke noe gullkort, men nå hadde jeg i alle fall vinnere på et par konger. Igjen kunne jeg, og kanskje burde, gitt opp potten, men jeg klarte liksom ikke det. Jeg bød ut 4800. Han synte etter å ha tenkt lenge. Ikke bra, men han virket ikke kruttsterk. På river kom det en sjuer i ruter. Tre ruter i bordet kunne kanskje skremme litt? Han checket igjen. Jeg burde kanskje ha gitt opp potten her. Men nå var jeg såpass dypt inne i det at jeg ikke hadde lyst til å gi opp. Jeg hadde rundt 14500 igjen og nok til å spille videre på. Han hadde ca. 13000. Jeg visste ikke hvordan jeg kunne virke sterkest mulig, men jeg endte opp med å by 9800. Han tenkte sykt lenge. Han spurte om to par var bra nok. Jeg svarte ”kanskje – kanskje ikke”. Han tenkte videre – lenge. Men han endte heldigvis opp med å kaste. Jeg klarte ikke å la være å vise bløffen til applaus fra tilskuerne som hadde samlet seg rundt bordet. Når tilropet ”I love this sick Scandies” kom, kunne jeg ikke annet enn å smile.

Etter denne potten roet jeg meg ned ganske mye. Til siste pause for dagen gikk jeg med 36 325. Veldig bra med tanke på smellen jeg hadde hatt.

Periode 9 (500/1000 – 75) var dagens siste periode. Det kom to nye inn på bordet og de ødela mye for meg. Han ene hadde rundt 100 000 i chips og han andre var hyperaggressiv. Jeg spilte ikke for mange potter når de var involvert, men noen ble det.

Jeg gjorde blant annet en kjempefeil i en pott. Ved bordet mitt sto Jeff Kimber og snakket til meg og jeg fulgte ikke helt med. De to nye var ute av potten og jeg la ut 3000 med Q-8 i hjerter for å stjele blinder. Det jeg ikke fikk meg med var at han UTG. hadde gått all-in med 8100. Jeg fikk da valget mellom å la de 3000 være i potten eller legge til 5100 til og spille. Jeg valgte det siste da det var mye i potten og han som var UTG. måtte inn veldig fort grunnet veldig lite chips. Jeg hadde jo brukbart med chips og kunne tåle en liten smell. Han viste opp 10-10 uten hjerter. Første kortet som ble vist var hjerter 9 og jeg hadde en god følelse. Med A og 3 uten hjerter var ikke kortene jeg ville se. Til motsetning var en dame i ruter på turn helt fantastisk velkommen. Hjerter 9 på river gjorde at jeg veldig ufortjent slo ut en spiller. Jeg beklaget veldig og var egentlig ganske flau! Dette var en nybegynnerfeil jeg aldri skulle ha gjort!

Denne potten ble den siste jeg spilte for dagen. Jeg strammet veldig inn og det var fyrverkeri på bordet. Ian Woodley var uheldig og røyk på siste hånden for dagen med AA mot 10-10 da det kom en tier på river.

Jeg sluttet dagen med 41900 i chips. Det var 24 igjen av 96 startende, så snittet var 40000 akkurat. Rett over snitt er et veldig bra sted å være for meg. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Kiem overlevde også dagen. Han sluttet dagen med 14275 chips. Ikke verst for en som har spilt i 10 måneder!

Ta gjerne en titt på hoivold.com hvis det er ord og uttrykk du ikke forstår!

Andreas

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere