RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poker-Norge flykter til Sverige

Sist oppdatert:
Poker-Norge flykter som vanlig landet for å kåre en norgesmester.

Det er som kjent ulovlig å spille poker med penger som innsats i Norge. Dette er årsaken til at NM avvikles i Sverige, i år som i fjor. Denne gang reiser kortentusiastene til Göteborg.

Naturlig med Sverige
- Det er litt rart at man må ut av landet for å avholde et norsk mesterskap, men sånn er reglene i Norge. Vi må ut, og da er det naturlig å gå til nabolandet, hvor det er lov, sier arrangør Frode Fagerli til Nettavisen.

Fire øvelser står på NM-programmet. 1. mai starter norgesmesterskapet i Omaha Pot Limit og norgesmesterskapet i No Limit Texas Hold’em for kvinner. 2. mai starter norgesmesterskapet i Limit Texas Hold’em. Disse tre øvelsene vil alle være todagers-øvelser.

3. mai starter hovedturneringen; Norgesmesterskapet i No Limit Texas Hold’em, som skal gå over fire dager og avsluttes 6. mai. Alle detaljene om mesterskapet ligger på nettsiden wsop.nu.

Det vil koste 1.000 dollar å delta i hovedturneringen, og 500 i de tre øvrige turneringene. Sponsorene spytter også i noen kroner, slik at vinneren sammenlagt og vinneren av hovedturneringen får hvert sitt sete i poker-VM.

Må via sponsorene
Men – og dette har mange pokerspillere reagert negativt på – det er lagt opp til at man må melde seg på via sponsorene. Enten ved å vinne en NM-kvalifisering hos en sponsor, eller ved å betale sponsorene deltakeravgiften direkte.

- Problemet er at vi ønsker å være på et sted i Sverige hvor det er lov til å spille poker. Skal vi ordne betalingen selv, var den mest fornuftige måten å gjøre det på å la sponsorene ordne det. Pokerspillere er trege, og det er kjedelig å sitte med ansvaret for all betalingen når det er tre uker igjen og bare 50 har betalt, forklarer Fagerli.

- Blir utsolgt
Det er plass til 400 deltakere, og Fagerli regner med at norgesmesterskapet blir utsolgt, selv om aldersgrensen er 20 år.

- Ja, det er jeg helt sikker på. Det blir nok over 300 norske, og hvis vi ikke klarer å kjøpe opp alt vil svenskene fylle opp resten. Men tilleggspremiene går bare til nordmenn, forsikrer Fagerli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere