*Nettavisen* Sport.

Poker-Norge uten VM-suksess

Norske pokerspillere markerer seg internasjonalt, men ikke under VM i Las Vegas.

26.06.08 19:50

I alle fall ikke så langt.

Siden den første turneringen i 39. utgave av startet fredag 30. mai har 42 spillere fått hver sin tittel i World Series of Poker (WSOP), det vi i Norge ynder å kalle poker-VM.

Ingen nordmenn har vært på noen av de 42 finalebordene.

Granstad best
Annette Obrestad (19) ble tidenes yngste verdensmester da hun vant WSOP Europa i fjor høst og Trond Erik Eidsvig (24) har også markert seg i store, internasjonale turneringer - som da han vant Master Classics i Amsterdam.

Obrestad må vente til 2010 før hun blir gammel nok til å delta i WSOP i Las Vegas, hvor det er 21 års aldersgrense på kasinoene.

Henning Granstad er så langt den som har oppnådd størst suksess. Han kom «i pengene» (fikk pengepremie, red. anm.) i både $2000 Fixed Hold'em (12. plass) og $2500 Pot-Limit Hold'em/Omaha (18. plass).

Thor Hansen er absolutt blant de beste allroundspillerne i verden. Han kommer garantert til å nå langt.

Totalt har han spilt inn 21.690 dollar. Det er likevel ikke mer enn omtrent det samme som han har brukt på å delta i turneringene i Las Vegas, forteller romerikingen til Nettavisen.

- Jeg har spilt rundt 10 øvelser og kommet langt i nesten alle, så det har vært lange dager her nede. Men jeg har koblet bra av den siste uka for å samle overskudd til sluttspurten som begynner i dag, med $5000 Short Handed og avsluttes med $10.000 Main Event, sier Granstad.

Godkjent norsk innsats
Totalt har det blitt 12 pengeplasseringer på den norske kontingenten. Kai Danilo Paulsen har vunnet den største premien, $14.487 for 23. plassen i øvelse 23, mens Granstad er den som har spilt inn mest.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hvordan vil du karakterisere den norske innsatsen så langt?

- Den norske innsatsen er nok som den skal være. Det er sjelden mange norske som spiller mange øvelser her nede, og med de gigantiske startfeltene i øvelsene er det bare en liten brøkdel norske spillere. Så jeg tror faktisk ikke det er så ille, selv om det ikke er blitt noen finalebord så langt. Det er jo bare en håndfull spillere som har vært her siden starten, påpeker Granstad.

Et av Norges best kort er faktisk i aksjon i skrivende stund. Veteranen Thor Hansen (60) er godtgående i prestisjeturneringen $50.000 H.O.R.S.E., hvor han tilhører favorittsjiktet.

- Han er absolutt blant de beste allroundspillerne i verden. Han kommer garantert til å nå langt. Jeg har alltid troen på Thor, forteller Granstad, som er en av flere nordmenn som stadig stikker bortom Hansen for å høre hvordan det går.

Det norske pokermiljet er lite, men opptatt av å støtte hverandre.

Millionjakt
Foruten H.O.R.S.E.-turneringen er det $10.000 No-Limit Hold'em som er det store høydepunktet. Denne turneringen tiltrekker seg mange tusen spillere fra hele verden og har også de største premiepottene verden har sett i noen konkurranse som krever ferdighet.

Jerry Yang fikk 8,25 millioner dollar da han ble verdensmester i fjor. Dag Martin Mikkelsen ble beste nordmann med sin 42. plass blant de 6358 deltakerne. Mikkelsen fikk 237.865 dollar for innsatsen.

Jeg elsker å spille mot amerikanere. De er så ærlige i selve spillet sammenlignet med aggressive europeere.

- Hvor mange spillere venter du i årets turnering?

- Det er veldig usikkert, men de fleste tror på rundt sju tusen spillere. Kanskje opp mot åtte tusen. Jeg tipper på rundt 60-70 norske spillere til start, men det er ren gjetning, sier Granstad til Nettavisen.

- Hvilke nordmenn har du mest tro på?

- Vi har jo formspillerne Trond Eidsvig og Stephan Kjærstad, som har skilt seg litt ut fra mengden det siste året resultatmessig, men det er jo så mange gode, og det er en del tilfeldigheter som spiller inn i en enkelt turnering, så det er egentlig vanskelig å plukke ut noen. Jeg har tro på mange av de norske spillerne, og har selvfølgelig også troen på meg selv.

Trives mot amerikanere
- Hvordan er pokerformen din?

- Formen er veldig bra, og jeg elsker å spille mot amerikanere. De er så generelt ærlige i selve spillet sammenlignet med aggressive europeere. Men nå fylles det jo opp med europeere fram mot Main Event.

Men før Henning Granstad skal ut mot resten av verden i Main Event, skal han i aksjon i øvelse 46 (av totalt 54) - $5000 No-Limit Hold'em Six Handed.

Den turneringen kan du følge direkte på worldseriesofpoker.com fra den starter klokken 21.00 torsdag kveld, norsk tid. Samme nettsted følger også Thor Hansen og de andre i H.O.R.S.E.-turneringen direkte.

Annonsebilag