*Nettavisen* Sport.

Poker-texas i Vegas

Las Vegas, illustrasjon

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): I kveld starter poker-VM i Las Vegas. Kjersti Grini og Simen Hansen er to av mange nordmenn som kjemper om milliongevinster.

Torsdag starter hovedturneringen på Rio-hotellet i World Series of Poker i Las Vegas. Mer enn 50 nordmenn er blant de 6.600 påmeldte. Førstepremien blir trolig på ufattelige ti millioner dollar.

- Målet er å ikke ryke ut første dagen, sier Simen Hansen til TV 2 Nettavisen.

Koster 10.000 dollar
Den talentfulle håndballspilleren vant en kjendisturnering i Oslo, og fikk et sete i VM i Las Vegas som belønning. Ballkollega Kjersti Grini er sponset av en bookmaker. Det er nemlig dyrt å delta i verdens største kortturnering.

Det koster 10.000 dollar for et sete i poker-VM, og de fleste deltagerne har vunnet plassene sine gjennom turneringer på Internett. Pokerselskapet PokerStars har alene sendt 1.116 av de 6.600 spillerne som deltar i år.

Både Hansen og Grini er blant de som skal spille første dag. Deltagerne er delt i tre puljer, hver på 2.200 deltagere, og disse puljene skal kuttes ned til 5-600 hver av de tre første dagene. Det blir lange dager ved pokerbordene.

Liten erfaring
- Jeg skal være strålende fornøyd hvis jeg blir blant de 10 prosent som vinner penger, mener Hansen, og får støtte av Leif Harald Nesheim (35), en annen nordmann som har vunnet sitt VM-sete.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Kvatningen

Simen Hansen tilhører vel ikke pokereliten i Norge. 24-åringen har ikke spilt Texas Hold Em i mer enn et år, men har forsøkt å bøte på det gjennom intensiv spilling de siste ukene.

- Jeg har prøvd å spille litt på nettet, og også sammen med kompiser. Nettspillingen har ikke gått bra, men med kameratene mine har det gått brukbart, mener Runar-spilleren.

Den norske pokereliten har allerede vært i Las Vegas en stund. Nevadas store gullgruve er et mekka for spilleglade pokerspillere. Pengene sitter løst, både i lommene til deltagerne og når det gjelder utbetaling av premier.

World Series of Poker startet egentlig 2. juni. Det er allerede spilt 40 turneringer. Poker-VM er den 42. turneringen, og selvfølgelig " Main Event".

Store penger
En nordmann vant mandag 58.000 kroner, etter at han ble nummer 29 av 1010 deltagere i en turnering det kostet 20.000 kroner å melde seg på. En oslogutt er i skrivende stund med og kjemper om en førstepremie på over fire millioner kroner i en annen turnering, hvor kun 54 av 894 deltagere fortsett er med.

En annen oslogutt ble nummer 14 i en turnering med 33.000 kroner i innsats, og fikk med seg 84.000 ut av et pokerlokale i Las Vegas mandag.

Tidligere verdensmester Doyle Brunson, forfatter av bestselgeren SuperSystem, vant en stor turnering på søndag, og kunne plusse 2,44 millioner kroner på sin allerede velfylte bankkonto.

Men alt dette blir for småtteri å regne når poker-VM starter klokken 20.00 norsk tid torsdag.

Den samlede premiepotten i poker-VM er på 420 millioner kroner. Om noe av dette havner i hendene på Simen Hansen, blir spennende å se. Ikke minst for landslagskollega Frank Løke, som får en viss prosentandel av eventuell gevinst.

Kjendis-hobby
Poker er den store trenden i Hollywood om dagen, og en rekke av filmbransjens største stjerner stiller trolig opp. Blant de ivrigste spillerne er Ben Affleck, Matt Damon, Tobey Maguire, Shannon Elisabeth og James Woods.

TV 2 Nettavisen vil følge poker-VM tett gjennom hele mesterskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag