*Nettavisen* Sport.

Pokerklubb utfordrer politiet

En internasjonal poker-turnering er i gang i Bergen - til tross for at både politiet og lotteritilsynet har sagt at den er ulovlig.

13.06.05 21:44

Flere av Norges beste og mest aktive pokerspillere var mandag kveld samlet i lokalene til pokerklubben Blue Club i Bergen, hvor de spilte om penger. Mandagens turnering var en 200 kroners No Limit Texas Hold'Em, og den første av flere turneringer som skal spilles denne uka. Til helgen koster det 1000 dollar per mann å være med, og premiesummen kan nærme seg en halv million kroner.

Blue Club hevder de har funnet en måte å omgå norsk lovgivning på. Gjennom å innbetale penger til hverandres kontoer hos bookmakere på Internett, mener de at de ikke kan rammes av norsk regelverk, som forbyr pokerspill om penger.

Spillerne satset ikke en eneste krone i Norge, kun gjennom utenlandske internettselskap.

- Vi kommer til å ta imot påmeldingsavgiften på Internett, på et pokernettsted eller en elektronisk bank, og betale ut pengene på samme måte, sa Sigbjørn Vågene til TV 2 under planleggingen av turneringen.

Politiet og Lotteritilsynet deler imidlertid ikke den oppfatning at dette dermed er lovlig. Poker er å betrakte som lotteri, mener Lotteritilsynet. Det er derfor ulovlig å markedsføre, og ulovlig å arrangere turneringer.

- Vi vil vurdere å stanse virksomheten og eventuelt reise straffesak mot de involverte, sa politiinspektør Øyvind Tenold til TV 2 i april.

Mandag var ikke operasjonsleder hos politiet i Bergen kjent med noen pokerfestival i byen.

Pokerspillerne mener på sin side at lotterilovgivningen ikke bør gjelde.

- De kan kalle det lotteri så mye de vil. Vi som spiller poker både live og på nett, vet at det er den beste som sitter igjen til slutt, sier Vågene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.