Gå til sidens hovedinnhold

Pokerlegende etterfølger Drillo

En av tidenes mestvinnende spillere overtar jobben til Egil Drillo Olsen.

Et norsk landslag uten trener var i desperat nød da Drillo ble spurt om å overta jobben, men norsk fotballs mest fremgangsrike landslagstrener var da opptatt med jobben som ambassadør for spillselskapet Expekt.com.

Heldigvis ville ikke Expekt.com stå i veien for verken Norge eller Drillo, og åpnet døren ut for den karismatiske fotballtreneren.

Nå kommer en av de store pokerlegendene inn den samme døren: Scotty Nguyen (46).

På rekordjakt
Selskapets nye ambassadør har vunnet Main Event i World Series of Poker (WSOP), det største man kan vinne, samt fire andre WSOP-titler. Han er dessuten en av bare fem spillere som har vunnet både WSOP og World Poker Tour (WPT).

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg ser fram til å få et godt forhold med Expekt.com, sier Scotty Nguyen til Nettavisen.

Hans nye arbeidsgiver fokuserer hovedsakelig på det europeiske markedet, hvilket betyr at den Vietnam-fødte amerikaneren kommer til å bli mer synlig på European Poker Tour (EPT).

- Det er mitt neste mål, å vinne EPT, forteller Nguyen, og legger til at han også har ambisjoner om å vinne den europeiske utgaven av WSOP, nemlig WSOPE.

- Jeg vil sette rekorder, baby.

«You call, it's all over, baby»
Det siste ordet i forrige setning - baby - er blitt varemerket til Scotty Nguyen. Han brukte det til å sikre seg VM-tittelen i 1998, da han på bordet 9-9-8-8-8 gikk all-in og sa til motspilleren Kevin McBride at «syner du, er det over, baby».

McBride satset resten av sine sjetonger og erklærte at han spilte bordet, mens Nguyen triumferende kunne vise opp en nier for et bedre hus.

Dette var gjennombruddet til Scotty Nguyen, som nå står oppført med over ti millioner dollar i turneringsgevinster.

Åttebarnsfaren (!) var ikke klar over at han fulgte i fotsporene til Drillo da Nettavisen intervjuet ham, men har ingenting imot å etterfølge en fotballegende.

- Fotball er det eneste sporten jeg kjenner, det er den klart største idretten i Vietnam. Jeg er en god fotballspiller selv! utbryter 46 år gamle Nguyen, og legger spøkefullt til at enhver topptrener i Norge ville forsøkt å kjøpe ham dersom de hadde sett ham spille.

Må kunne bløffe
- Hvordan vil du beskrive spillestilen din som pokerspiller?

- Farlig, baby! ler Nguyen.

- Det er vanskelig for andre spillere å lese meg, for jeg forandrer spillet mitt hele tiden. Noen ganger spiller jeg tight, noen ganger viser jeg kortene, jeg velger de rette tidspunktene for å bløffe. Det er det viktigste for å bli en suksessfull No Limit-spiller. Hvis du vil nå det neste nivået, må du lese folk og vite når du skal bløffe.

- Alle kan spille KK og AA, men jeg kan like gjerne spille 4-7, sier verdensmesteren ubeskjedent til Nettavisen.

Mistet broren etter VM-tittelen
Scotty Nguyen er den amerikanske drømmen personifisert. Han forlot Vietnam som 14-åring og reiste med båt til USA. Om bord på båten foreslo en i mannskapet at han endret fornavn fra Thuan til Scotty, ettersom det ville være lettere for amerikanere å uttale.

Pokerkarrieren gikk trått i starten, men da han fikk jobb som dealer på et kasino, lærte han raskt hva som gjorde enkelte spillere til vinnere og andre spillere til tapere.

Det var gnisten som tente suksessen, og i 1998 - 35 år gammel - ble han verdensmester for første gang. Dagen etter at han vant WSOP, døde broren hans hjemme i Vietnam da han ble påkjørt av en bil. Dette er årsaken til at Nguyen aldri bærer WSOP-armbåndet som beviser at han er verdensmester.

Denne tragedien vil han for alltid forbinde med VM-tittelen, men likevel er han en av pokersfærens mest underholdende og humørfylte spillere.

- Poker skal være moro. Hvis du ikke elsker det du gjør, kan du heller gå hjem, konstaterer Scotty Nguyen.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!