*Nettavisen* Sport.

Pokerlegender i lange baner

Foto: donkr.com

POKERBLOGG: Andreas Høivold er tilbake ved pokerbordet!

17.10.10 21:11

Las Vegas, 17. oktober 2010

Det har blitt litt for lang tid side siste blogg. Det skyldes flere ting, men først og fremst at jeg nesten ikke har spilt noe poker. Men nå er jeg tilbake og forhåpentligvis blir det ikke like lenge til neste blogg!

Siden sist har jeg som sagt neste ikke spilt poker. Jeg bor fortsatt i Las Vegas og kan ikke reise ut mens jeg søker om oppholdstillatelse. Eller rettere sagt: Jeg kan reise ut, men risikerer da å aldri komme inn i USA igjen. Men nok om det! Dette skal jo være en pokerblogg!

World Poker Tour (WPT) er den første store turneringsserien som startet. Den har alltid tiltrukket seg de store stjernene og nivået er generelt svært høyt. Jeg var så heldig å kvalifisere meg inn via en satellitt. I denne så hadde jeg full kontroll og jeg var ikke all-in én eneste gang på de 11 timene vi spilte. Jeg hadde også helt uten grunn mest chips av de 18 som vant et sete inn i hovedturneringen. Jeg kosespilte de siste timene og hadde stålkontroll. Grunnene til at jeg spilte så aktivt som jeg gjorde på slutten er i hovedsak at det er mye gøyere å spille slik samt at jeg ville ha med godfølelse inn i hovedturneringen. Litt morsomt var det også at Kristy Gazes takket meg for pokerlesjonen etter avsluttet spill! Hun kalte meg både «sicko» og «maniac», men forsikret meg at det var ment positivt. Hun er forresten noe av det hyggeligste man kan spille mot på et pokerbord. Alltid smilende og høflig mot alle!

WPTene i Las Vegas spilles nå på Bellagio. «Festa al Lago» er navnet på den som går nå. Innkjøp er $10.300 og man starter med 40.000 chips. Strukturen er superbra med 90 minutter blindenivåer og rolige blindeøkninger. Man kan registrere sent! Helt til enden av blindenivå 8 på dag 2 kan man kjøpe seg inn. Men da kommer man inn med godt under halv snittstack, noe som selvsagt ikke er noen fordel.

Vi startet som nevnt med 40.000 chips. Det er mye når man starter på blinder 50/100! Det er altså rom for mye spill. Det liker vi!

Jeg startet på bord med blant andre Chris Bjorin (verdens beste svenske på veldig mange vis), Brock Parker, Nam Le og Jennifer Tilly. Sistnevte skulle bli det som fra engelsk til norsk ville bli oversatt med noe slik som «en smerte i rumpa»!

De to første hendene jeg spilte var mot nettopp Jennifer Tilly. I første potten hadde jeg A-Q i spar. Hun høyner fra UTG til 300. Normalt så reraiser jeg med A-Q, men tidlig i turneringene så liker jeg å spille både A-K og A-Q forsiktig. Det gjør meg ingenting å kaste dem hvis jeg bommer på floppen, og treffer du så har du en ganske skjult hånd. Men Brock Parker bak meg ville ikke bare syne. Han høynet til 1300. Da Jennifer synte så gjorde jeg også det. Floppen kom A-10-8 rainbow. Jennifer bød ut 2000. Jeg synte og Brock kastet. Så kom konge. Litt skummelt kort da det fyller Q-J som er en drømmehånd på nevnte flopp. Hun checket i front. Jeg skulle til å by, men da jeg har hørt at Jennifer er veldig aggressiv og godt kan check-raise så valgte jeg å checke bak for å kontrollere potten. River 10. Hun bød 3000. Ikke så mye jeg slår her, men jeg valgte å syne. Hun viste opp 10-9. Ikke helt standard spill fra henne og jeg må innrømme at jeg følte meg litt dum.

Neste pott var også mot Jennifer. Jeg høyner fra tidlig posisjon med 9-9 til 250. Hun syner fra storeblind. Floppen kommer Q-4-2 med to kløver. Hun check-caller mitt bud på 400. Turn spar 5. Hun check-caller mitt bud igjen – denne gangen på 750. På river kløver 8 så byr hun 1500 i front. Dette lukter flush, men igjen velger jeg å ville se hva hun spiller. Dumt! Hun viste opp 9-3 i kløver.

Jeg var nede på 31k og måtte skjerpe meg. Litt skjerping og litt gode kort gjorde at jeg klarte å reparere på den dårlige begynnelsen. Jeg fikk tre potter mot Nam Le som var gode. Først fikk jeg AA som sto til river på 2-6-6-6-8 bord. Så fikk jeg K-10 som floppet to par og til sist par i 8 som jeg også fikk en liten pott med. Etter disse var jeg oppe på 44k og ting så mye lysere ut.

Lenge lå jeg rundt 40-50k. Til høyre for meg hadde jeg en superaggressiv pensjonist. Han spilte alt mulig av hender og var veldig hard å spille mot. Han spilte blant annet 10-6 fra UTG i en hånd. Ikke helt standard!

Vi spilte på nivå 2 med blinder 100/200 da Jennifer Tilly høynet fra knappen til 600 da det var kast rundt til henne. Pensjonisten synte. Jeg så ned på K-6 i ruter. Ikke noe krutthånd, men nok til å være med videre. Floppen kom A-K-Q med to ruter. Drømmeflopp! Check fra oss i blindene og Jennifer bød ut 1000. Pensjonisten synte og jeg høynet til 3600. Jennifer kastet og pensjonisten synte. Turn: Ruter 2 (ding-ding-ding). Pensjonisten checket og jeg bød 5200. Han høynet til 15500. Her viste han nok styrke til at jeg ikke ville vente med å få resten av chipsene, så jeg gikk all-in med snaue 35k. Han blikksynte og viste opp 10-8 i ruter. En helt ubetydelig konge på river og han smilte å sa «nice hand». Jeg takket og var superfornøyd med superstarten jeg hadde fått.

Vi spilte på nivå 4 (150/300-25) med to åpne seter på bordet. Begge setene ble fyllt opp innen et par minutter. Først kom ingen ringere enn Doyle Brunson i sete fire. Endelig skulle jeg få spille med legenden over alle legender i poker! Aldri har jeg hatt den æren før! I det andre setet kom Eli Elezra inn. Han har jeg spilt med før og han kan være veldig slitsom som spiller. Men som person er han veldig hyggelig, så dette var gøy! Før han hadde fått satt seg ned i stolen så sa han et ord til Doyle: «Props»? Med det så mente han prop bets som i dette tilfellet betydde at de skulle satse penger på hvilke kort som kom i floppen. De spilte etter en poengsystem som jeg ikke helt skjønte, men de spilte 1000 dollar per poeng og det kunne bli mye poeng. Den andre floppen som kom etter at de satte seg ned var 6-7-8 i hjerter. En sjelden flopp som kostet Doyle ikke mindre enn 35.000 dollar! Syke, syke mennesker!

Tilbake til poker! Eli spilte nesten hver hånd fra start. Og han spilte den aggressivt. Han synte alle reraiser uten unntak og spilte knallhardt. Det var høyning til 750 fra Jennifer Tilly og rehøyning til 2800 fra Eli Elezra da jeg i Lilleblind så ned på K-K så bestemte jeg meg for å prøve en superhøyning. Jeg gikk til 15.000! Jennifer kastet fort, men Eli synte. Jeg var et øyeblikk bekymret for om han slowspilte essepar og satte meg på Q-Q eller K-K. Floppen kom 7-6-4 med to spar. Han checket og jeg bød 20.000. Han tenkte lenger og lenger enn lengst. Jeg var da helt sikker på at jeg var best, men ble veldig overrasket da han viste opp 9-9 når han kastet! Ikke optimalt spill fra han! Mitt spill var jeg egentlig ganske fornøyd med. Superhøyningen min preflopp er noe jeg aldri før har gjort. Aldri! Men situasjonen tilsa at jeg kunne gjøre det. Hvis han hadde A-A så fikk jeg heller ta smellen!

Resten av dagen gikk uten de store pottene. Jeg roet veldig ned på slutten da jeg ikke fikk noe kort og ble litt sliten og trøtt. Jeg avsluttet dagen med 101.000 chips. Veldig bra og nesten dobbelt av snitt.

Jeg hadde tenkt å skrive fra dag 2 også. Men det har jeg ikke tid til. Jeg har viktigere ting å gjøre akkurat nå!

ANDREAS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.