Gå til sidens hovedinnhold

Pokervinner i skyene

Thomas Middelthon (22) kan få oppfylt drømmen om å bli pilot etter pokertriumfen i natt.

22-åringen fra Stavanger sjokkerte en hel pokerverden, og opplevde alle amatørspilleres drøm, da han natt til lørdag gikk til topps i Europas største pokerturnering i Amsterdam.

- Jeg var den desidert minst rutinerte på finalebordet. Før Master Classics of Poker hadde jeg aldri spilt turneringer utenfor Norge. Den største gevinsten jeg hadde fra livespill, var på om lag 12.000 kroner, forteller Middelthon til TV 2 Nettavisen.

I natt gikk han til topps i et 264 mann stort felt bestående av flere av Europas beste spillere. Da tre spillere gjenstod, ble de enige om å ta to millioner kroner hver, og så spille om den siste millionen. Den vant den unge nordmannen med par i sju på hånda.

- Turnering gikk over all forventning. Det har ikke gått helt opp for meg ennå, forteller 22-åringen, som kommer til å dele premien på tre millioner kroner med en pokerkamerat som spleiset på inngangsbilletten på 40.000 kroner.

- Det var vill jubel da jeg vant. Og i dag har jeg fått utrolig mange gratulasjoner fra venner og familie. Jeg har dessverre ikke rukket å takke så mange, for det ringer hele tiden, ler Middelthon.

Jusstudenten har allerede planene klare for hva han skal gjøre med milliongevinsten.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å bli flyger, men jeg kom ikke inn på Forsvarets flyskole. Nå har jeg råd til å ta flygerutdanning i Norge eller i utlandet, forteller 22-åringen, som bruker mye tid på å spille poker på nettet.

- Jeg spiller mer på nettet enn jeg gjør live. Favorittstedene er Vikingbet og Partypoker. Seieren i Amsterdam ga selvsagt mersmak, og jeg kommer ikke til å gi meg med pokeren med det første, sier Middelthon lurt.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken