RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polen vil kjøpe dette muskelbildet

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Polske medier er imponert over Marit Bjørgens styrke.

Justyna Kowalczyk ble for sterk for Marit Bjørgen, men polske medier er likevel meget imponerte over den norske langrennsløperen.

Og de legger ikke skjul på at musklene til Bjørgen er blant det som imponerer best.

Tirsdag fikk Nettavisen en henvendelse fra den polske avisen Super Express, som har et opplag på rundt 250.000. De ønsket å bruke bildet over, som Scanpix-fotograf Lise Åserud tok i forbindelse med at Bjørgen ble kåret til årets kvinnelige utøver under Idrettsgallaen på Hamar lørdag.

- Vi skal lage en artikkel om rivaliseringen mellom Bjørgen og Kowalczyk, og ønsker å vise hvor sterk Bjørgen er. Det synes vi det bildet viser, sier journalist Marek Zochowski til Nettavisen.

Norske kjendiser imponert
Polske medier er ikke de eneste som la merke til Bjørgens veltrente overarm. Også norske kjendiser lot seg imponere. Mia Hundvin brukte anledningen til å disse kjæresten Terje Håkonsen.

- Bare glem det, Terje. Marit Bjørgen har større armer enn deg, meldte hun på Twitter, og fulgte opp med denne beskrivelsen:

- Bare blodårene hennes er større og sterkere enn jeg noensinne har hatt.

Hockeyproff Ole-Kristian Tollefsen, som tross alt er vant til svært veltrente overkropper, måtte også kommentere bildet på Twitter:

- Bra bicepsmuskler på Marit Bjørgen nå.

Rivaliseringen mellom Kowaczyk og Bjørgen strekker seg flere år tilbake, og forholdet mellom verdens to beste langrennsløpere er, om ikke iskaldt, så i beste fall avmålt. Kowalczyk har flere ganger antydet at Bjørgen gjennom sin bruk av astmamedisin har hatt en fordel.

Foran VM i fjor uttalte Kowlaczyk seg på følgende måte i en annen stor polsk avis.

- Jeg forbereder meg i løypene, ikke på apoteket.

To sterke kvinner
Bjørgen måtte i mange år ha dispensasjon til å bruke medisinen, og Kowalczyk antydet at det var i grenselandet mot doping. Men det er nå et tilbakelagt tema også i polske medier.

- Artikkelen kommer ikke til å handle om det. Vi vil bare fortelle om to sterke kvinnelige idrettsutøvere, sier Zochowski.

Justyna Kowalczyk og Marit Bjørgen gikk ut omtrent likt foran den siste etappen av sesongens viktigste langrennsbegivenhet, Tour de Ski. De to holdt følge til begynnelsen av den såkalte monsterbakken i Val di Fiemme.

Der sa Kowalczyk takk for følget og avgjorde konkurransen på svært imponerende måte, og vant tilsynelatende lett.

- Det var jevnt, men i dag var hun hakket sterkere enn meg, sa Bjørgen til NRK etter løpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere