RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Politiaksjon truer Amstel Gold Race

Sist oppdatert:
- Vi vurderer en rekke tiltak, sier polititopp.

Nederlandske medier melder at lønnsforhandlingene mellom politiforbundet og justisminister Ivo Opstelten har brutt sammen.

Dermed er streikefaren høyst reell i treskolandet. Nettstedet bnr.nl skriver at festivaler og andre offentlige arrangementer står på lista den kommende uken.

Søndag skal etter planen sykkelrittet Amstel Gold Race arrangeres i området.

- Vi har en rekke tiltak på trappene. Amstel Gold Race er et av arrangementene vi planlegger aksjoner under, sier Jan Willem van der Pol i politiforbundet til bnr.nl.

Tegnestifter for to år siden
Den første av Ardennerklassikerne har det med å pådra seg oppmerksomhet av det litt mer kuriøse slaget.

For to år siden opplevde mange av deltakerne under mosjonistutgaven av rittet punkteringer. Da hadde sykkelmotstandere aksjonert ved å hive tegnestifter ut i løypa.

Politiet var da på alerten og advarte hjemmehåpet Robert Gesink mens han var ute i løypa for å forberede seg til rittet.

Kan beordres ut
I år er det altså fraværet av onkel politi som kan bli problemet.

I utgangspunktet må en rettskjennelse til for å kommandere mannskaper ut i løypa, hvis det skulle oppstå fare for enten tilskuernes eller rytternes sikkerhet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

van der Pol håper i det lengste at man kan løse konflikten i litt mer minnelige former.

- Vi diskuterer situasjonen med arrangøren for å se hva vi kan gjøre. Det beste vil være om de får gjennomført et vakkert Amstel Gold Race, samtidig som vi utfører vår aksjon på en smart måte.

PS! Nordmennene Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug sykler rittet for Team Sky. Vegard Stake Laengen (Team Type 1) kjører onsdagens La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège sammen med Nordhaug i neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere