Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterforsker Follo-treneren

Politiet har bestemt seg for å undersøke Hans-Erik Eriksens påstander.

Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

- Opplysningene som er gitt til politiet i avhør og som også er meddelt pressen, tilsier at det kan ha skjedd straffbare forhold rundt pengemottaket. Politiet finner at det er rimelig grunn til å etterforske saksforholdet — dels for å avklare om det har skjedd noe straffbart og dels om det eventuelle straffbare forholdet er foreldet, heter det i en pressemelding fra politiet.

La kortene på bordet
Eriksen gikk selv ut med opplysningene lørdag, etter at han hadde gjort ferdig det første politiavhøret. I nytt avhør la han alle kortene på bordet.

Han innrømmer å ha gitt innsideinformasjon til en gambler i perioden mellom 2000 og 2005. Han mener at det ikke er snakk om noen kampmanipulasjon.

– Gjennom noen bekjente ble jeg introdusert for en gambler som likte å spille stort på sikre kamper. Han søkte om mye tips. Alt fra skadesituasjon til suspensjoner. Han var ute etter å vite om jeg kunne gjøre kampene enda sikrere. Det var aldri for min del aktuelt å engang forhøre seg med andre lags spillere eller spillere i Follo om de kunne fikse kamper. Det ble imidlertid kommunisert til denne gambleren at så var gjort. Det var en blank løgn, det var aldri noen spillere som var med på dette, sier Eriksen til ØB.

- Ung, dum Eriksen
På spørsmål om Eriksen faktisk informerte om at spillere var kjøpt svarer han følgende.

– Ja, men realiteten var imidlertid at ingen spillere ble spurt. Gevinsten tilfalt en ung, dum Eriksen. Disse spillerne, som jeg sa var fikset, skulle jo få penger for å være med, men det var som jeg sier ingen fotballspillere med på dette. Jeg ønsker ikke å skåne noen, minst av alt meg selv. Politiet har fått kjennskap til de aktuelle kampene, men jeg ber om forståelse for at jeg ikke kan nevne lagene offentlig. Gjør jeg det skaper jeg ytterligere urett ved å sette en rekke fotballspillere på disse lagene i en ufortjent vanskelig situasjon, sier Eriksen.

- Svindlet en gambler
Eriksen sier videre at han ikke var motivert av den økonomiske gevinsten. Da han blir spurt om hvor mange kamper han informerte om og hvor mye han fikk for dette, sier Eriksen:

- Rundt 10000–20000 kroner pr. kamp, men det handlet aldri om penger. Det var nok mer spenningen rundt det å ta risiko. Jeg svindlet en gambler, en som ville fikse kamper, og beriket meg selv. Det skammer jeg meg over, og det er tungt å innrømme at jeg har gjort så grove vurderingssvikt. Totalt sett gjaldt det rundt fem kamper i perioden 2000-2005, men jeg har gjort alt jeg kan for å fortrenge dette. Dette har vært som en mørk sky som har fulgt meg.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget