35 år gamle Angel Vicioso skulle etter planen ha vitenet i rettssaken mot Eufemiano Fuentes den 12. februar.

Slik gikk det ikke. Vicioso fikk utsatt sin opptreden på grunn av en vond rygg.

Tirsdag offentliggjorde dommeren i rettssaken at de ikke ante hvor Vicioso befant seg.

Velonews-journalist Andrew Hood, som følger rettsaken i Spania, skrev på Twitter tirsdag at heller ikke politiet kunne finne han.

Flyttet til Andorra
Senere ble det klart at spanjolen hadde flyttet til Andorra. Han var heller ikke klar over selv at han var «savnet». Derfor vil han vitne via videolink på fredag.

Onsdag offentliggjorde laget til Vicioso, Katjusja, at rytteren er suspendert, via nyhetsbyrået Reuters.

De siterer også lagets manager, Vjateslav Ekimov, på at Vicioso har fortalt dem at han ikke fortalte sannheten da han sa hans sak var blitt avklart.

Saken til Vicioso er den at han står på kundelisten til dopinglegen Eufemiano Fuentes, som slo ned som en bombe i sykkelsporten rett før Tour de France i 2006. Enkelte ryttere ble klarert av spanske myndigheter ganske kjapt, men 35-åringen er ikke blant disse.

HTML EMBED

Har syklet for tvilsomme lag
Siden 2006 har han syklet på en rekke mindre lag, som blant annet portugisiske LA-MSS. Laget ble etter en vanvittig 2008-sesong, som Vicioso var en del av, lagt ned, da portugisiske myndigheter raidet hovedkontoret til laget og fant en rekke dopingmidler.

I 2011 vant Vicioso etappen i Giro d'Italia som også krevde livet til den belgiske spurteren Wouter Weylandt.

Spanjolen skrev under for Katjusja i forkant av 2012-sesongen. I inneværende sesong har han kun syklet det argentinske etappeløpet Tour de San Luis.

Han er også lagkamerat med norske Alexander Kristoff. De to hadde 29 felles konkurransedager i 2012.

Vicioso er aldri dømt for brudd på dopingbestemmelsene.