RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet fjernet RBK-banner

Ordensmakten brøt inn da deler av RBK-Kjernen holdt opp banner med ufin personkarakteristikk av styreleder Terje Svendsen.

LERKENDAL (Nettavisen): ROSENBORG – LYN 3-0:

Det er sannsynligvis RBK-styrets behandling av eks-trener Knut Tørum som fikk deler av supportergrupperingen til å se rødt under søndagens møte med Lyn.

Mens førsteomgangen var underveis ble nemlig et banner påskrevet «Svendsen må avgå - svin!» holdt opp blant klubbens mest trofaste tilhengere. Opptrinnet førte til at politistyrker tok seg opp på tribuneseksjonen og tok med seg banneret.

Det var supporterne lite fornøyd med.

- Vi vil ta tak i reaksjonsformen til Rosenborg. Avtalen vi har er at vi skal løse dette internt, eller varsle politi- og vaktmannskaper om vi har problemer. Men denne gangen kom bare politiet rett opp på tribunen uten å ha henvendt seg til oss, sier talsmann Bjørn Lyngen til Nettavisen.

- Måtte fjernes
Rosenborg hevder på sin side at supporterne ikke har kontroll på sine egne, når meldinger med denne typen budskap dukker opp.

- Avtalen er at indrejustisen skal ordne opp i dette, selv om Kjernen-ledelsen ikke var orientert om dette stuntet på forhånd. Vi har politi på tribunene, og i dette tilfellet vurderte vi budskapet til å være av en slik karakter at vi fysisk måtte fjerne det, sier arrangementsansvarlig Tove Dyrhaug til Nettavisen.

Det dukket også opp bannere med støtte til Knut Tørum på tribunen under kampen: Både «Tørum: Takk» og «Tørum e konge» ble observert, samtidig som det før avspark pågikk en SMS-aksjon som ba RBK-supportere om å boikotte årets siste hjemmekamp på bakgrunn av styrets avskjed med Tørum.

- Umodent
- Hva synes du om ordbruken her, Lyngen?

- Det var vel ikke akkurat moden språkbruk om Svendsen, og det er en type kommunikasjon som ikke vi benytter oss av. Men jeg tror budskapet er ganske utbredt i Trøndelag for tiden, uten at vi i Kjernen stiller oss bak det.

- Dere er altså ikke enig i at styrelederen er et «svin»?

- Nei, vi er ikke fullstendig polarisert i Kjernen. Men vi er ikke imponert over jobben Svendsen har gjort i media, så en viss grad av selvransakelse bør han nok gjøre seg bekjent av, svarer supportertalsmannen.

Eggen reagerte
Sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen likte dårlig at en kollega ble hengt ut av sine egne.

- Det synes jeg selvsagt ikke noe om, og dette hører ikke hjemme på vår arena. Men det er mange følelser knyttet til slike prosesser, selv om jeg liker denne formen for personifisering svært dårlig. Ingen enkeltindivider er større enn klubben i Rosenborg, det er viktig prinsipp vi følger, svarer Eggen som også har fått kritikk for sin opptreden rundt treneravgangen.

Fra supporterhold er det imidlertid liten tvil om at sympatikrigen er vunnet av Tørum og ikke styreleder Svendsen i forbindelse med det femte trenerbyttet på fem år.

- Hadde det vært holdt årsmøtet i dag, tviler jeg på at Terje Svendsen hadde overlevd som styreleder. Så jeg tror RBK bør gjøre en jobb med å belyse budskapet til medlemmene sine om hvordan prosessen rundt trenerbyttet har foregått, mener Lyngen.

- Selve håndteringen av trenerbyttet har vært klønete. Det er en utbredt oppfatning at man ikke er fornøyd med måten Tørum forlot klubben på, selv om han kanskje ikke levde opp til alle våre forventninger.

PS! Styreleder Terje Svendsen besvarte ikke Nettavisens henvendelser søndag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere